CSM geen favoriet van de analisten?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/09/2001 20:42
Wij denken dat het fonds bij de analisten niet dat brengt wat "zij" ervan verwachten. Toch is het een fonds dat vroeger het "weduwe en wezenfonds" genoemd werd. Waarom? Omdat het degelijk is en doordat het fonds nu al 23 jaar een stijging van de winst laat zien. En dan weet je wat er komt. De belegger krijgt bij dit fonds wat zij willen; "rust in donkere dagen"!

Wat wij nu hebben, is nog erger dan donker!
CSM is een defensief aandeel, heeft door de verkoop van Honig veel geld binnen gekregen. Voor dat geld kunnen leuke dingen gedaan worden, o.a. leningen aflossen en nieuwe overnames en die gaan er weer komen.
CSM bezit een "Purac" (melkzuur), daarmee is ze wereldleider (ca.80%) en heeft de hoogste omzetgroei binnen het concern. Deze divisie is een "parel", het werkt op een natuurlijke basis. Het melkzuur zal ook steeds meer als conserveringsmiddel gebruikt gaan worden, omdat men "veilig" voedsel wil en zeker nu. Bij voeding wordt het (melkzuur) nu nog het meest gebruikt, maar de toepassing met polymelkzuur voor afbreekbaar plastic en hechtgaren neemt steeds meer toe.
CSM laat ook in de suikerwerken haar kansen niet liggen en daar zijn hogere marges te halen.
En als laatste (de oorspronkelijke basis) de suiker(biet) is een vaste leverancier van het geld, waar de eerste overnames nog mee zijn gedaan.
Wij van DeBeleggersadviseur zeggen dan ook, een aandeel die thuis hoort in de portefeuille.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL