CSM halfjaarcijfers 2000/2001

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/05/2001 07:58
CSM kwam 10 mei nabeurs met de halfjaarcijfers en die waren zoals het bedrijf had gezegd. Een stijging van 18,5% en dat is voor deze club een goede prestatie. Ze zijn aan een strategische verandering bezig en was het voorheen een stijging van ca. 10%, nu zit CSM aanmerkelijk hoger. En wat zeggen de analisten; wij hadden nog meer verwacht! Deze gasten hebben nog nooit zelf een bedrijf geleid!
Het gaat weleens anders dan je eigen prognoses zijn.
Een winst van ca. 80 miljoen euro in een halfjaar waar zoveel is gedaan; diverse kopen en verkopen (handelen en onderhandelen) en dan nog tijd hebben en zo'n resultaat neerzetten; chapeau!
De heren Vink en medewerkers kennende zullen zij alles doen om de zaak weer naar de hand te zetten. De grondstofprijzen en economie zitten tegen in de VS en de dollar zat mee. Nu dan heb je een tijdelijk tegenwicht, dat mag ook weleens gebeuren. In Europa loopt het uitstekend en daar zijn stijgende marges. Waar het ook uitstekend gaat dat is de Purac divisie, daar werd ca. 20% ( van 82,2 naar 100 milj. euro) meer omzet gedraaid en tegen marges van ca. 18%. Deze tak van sport van CSM is de parel, met ca.80% is men wereldmarktleider. Het concern is goed bezig en men kan ook niet alles tegelijk, ze zouden wel willen, daar kennen wij dhr. Vink en zijn mensen te goed voor. Als je in totaal een omzetstijging hebt van ca. 47% tot 1,8 miljard euro (wel door overnames) dan zit het wel goed en men heeft de suiker-divisie waar geld vandaan komt. In deze divisie hoeft men weinig geld in te stoppen. Voor het 2e halfjaar verwacht CSM ook weer een stijging van de winst van ca. 18,5%.

Wij van deBeleggersadviseur zien op dit moment een koers om zeker in te stappen. Je moet niet wachten tot iedereen instapt en als steun in de rug, de ING Groep heeft sinds kort ook haar belang van ca. 5% naar ruim 10% gebracht.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL