Corbion (CSM) Purac expands Verdad® portfolio of label-friendly ingredients

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/09/2013 16:05
Corbion Purac, a leader in natural food preservation, has launched Verdad® Powder F80, a new label-friendly ingredient solution to preserve the freshness, integrity and flavour of a wide variety of foods. Based on the natural fermentation processes of sugar cane, Verdad Powder F80 can be labelled as "fermented sugar" to meet consumer demand for natural, fresh and authentic-tasting products.
Verdad Powder F80 is part of Corbion Purac's growing portfolio of fermentation-based ingredient solutions and was developed in response to industry demand for a powder version of its successful Verdad F range. Using the latest fermentation and spray-dying technology, Verdad Powder F80 is the outcome of minimal processing, resulting in a natural food integrity solution. Verdad Powder F80 can be easily applied to a wide range of fresh and ready-to-eat products, such as sauces, salads, and breads, where it effectively improves and maintains the sensory and physical attributes of the product during the course of its shelf life.
"Consumers are increasingly concerned about the ingredients in their food and regularly check product labels," comments Ivo Van der Linden, category manager preservation at Corbion Purac. "With the demand for pure and authentic food growing, the food industry is faced with the challenge to find natural ingredients that can deliver on food quality and integrity without compromising on taste or shelf life. With Verdad Powder F80 we were able to further expand our Verdad F product line and can now offer food processors a greater choice of label-friendly ingredients and more flexibility in application."
With over 80 years' experience in developing, manufacturing and marketing food solutions, Corbion Purac is an expert in fermentation processes. Launching the first product in the Verdad F range in 2012, the company has since expanded its portfolio of natural food integrity solutions to cater for the increasing demand for label-friendly ingredients.


vertaal machine
Corbion Purac, een leider in natuurlijke conservering, is gestart Verdad ® Powder F80, een nieuw label-vriendelijke ingrediënt oplossing voor de versheid, de integriteit en de smaak van een breed scala van voedingsmiddelen te bewaren. Op basis van de natuurlijke fermentatieprocessen van suikerriet, kan Verdad Powder F80 worden aangeduid als "gefermenteerde suiker" op de consumentenvraag naar natuurlijke, verse en authentieke smakende producten aan.
Verdad Powder F80 is onderdeel van Corbion Purac's groeiende portfolio van fermentatie-gebaseerde ingrediënten oplossingen en werd ontwikkeld in antwoord op de vraag vanuit de industrie voor een poeder versie van zijn succesvolle Verdad F range. Met de laatste fermentatie en spuit stervende technologie Verdad Powder F80 is het resultaat van minimale verwerking, waardoor een natuurlijke voeding integriteit oplossing. Verdad Powder F80 kan eenvoudig worden toegepast op een breed scala van verse en kant-en-klare producten zoals sauzen, salades en brood, wanneer deze daadwerkelijk verbetert en een de sensorische en fysische eigenschappen van het product tijdens de plank leven.
"Consumenten zijn in toenemende mate bezorgd over de ingrediënten in hun voedsel en controleer regelmatig productlabels", zegt Ivo Van der Linden, category manager bewaring te Corbion Purac. "Met de vraag naar pure en authentieke voedsel groeit, is de voedingsindustrie geconfronteerd met de uitdaging om natuurlijke ingrediënten die kunnen leveren op de kwaliteit van levensmiddelen en integriteit, zonder afbreuk te doen aan smaak of houdbaarheid te vinden. Met Verdad Powder F80 waren we in staat om de verdere uitbreiding van onze Verdad F productlijn en kan nu bieden voedselverwerkende bedrijven een grotere keuze van label-vriendelijke ingrediënten en meer flexibiliteit in de toepassing. "
Met meer dan 80 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en vermarkten van voedsel oplossingen, Corbion Purac is een expert in fermentatieprocessen. De lancering van het eerste product in de Verdad F gamma in 2012, heeft het bedrijf sinds haar portfolio uitgebreid van natuurlijk voedsel integriteit oplossingen om te voldoen aan de toenemende vraag naar label-vriendelijke ingrediënten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL