CSM NEEMT HONGAARSE BAKKERIJ-INGREDIËNTEN ACTIVITEITEN VAN UNILEVER OVER

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/05/2003 08:18
- CSM nv heeft overeenstemming bereikt over de overname van de bakkerij-ingrediënten activiteiten van Unilever in Hongarije.
De overnameprijs bedraagt EUR 5,1 miljoen. De overname zal effectief zijn per 31 mei 2003.
De overname betreft de verkoopactiviteiten van Unilever op het gebied van vetten en andere bakkerij-ingrediënten en -producten in Hongarije. Deze producten worden verkocht aan de groothandel en aan industriële en ambachtelijke bakkers. Unilever is de grootste leverancier van bakkerijvetten in Hongarije, met producten die bekend zijn onder de merknaam “Meister”. De over te nemen activiteiten realiseren een jaaromzet van ruim EUR 13 miljoen.
CSM neemt 12 medewerkers over. De activiteiten zullen worden samengevoegd met de bestaande activiteiten van CSM Bakery Supplies Europe in Hongarije, opererend onder de naam BakeMark Magyarország.
Jaap Vink, bestuursvoorzitter van CSM: “Deze overname stelt ons in staat onze bestaande marktpositie in Hongarije en haar buurlanden in Centraal Europa te verstevigen, door verbreding van ons productenpakket in deze regio. Dit is van toenemend belang voor ons nu landen als Hongarije zullen toetreden tot de EU.”
De koopprijs zal uit beschikbare kasmiddelen worden voldaan.

CSM is een van die bedrijven met een sterke balans en goed management en de prijs van het aandeel is redelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL