Bartjes (FD) versus belegging CSM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/01/2003 07:10
Waar Bartjes klein in kan zijn met"veilig zonder waardering".
Gisteren stond er in het FD (Financieel Dagblad) een verhaal over CSM, daar werden bestuur en bedrijf in een hoek gezet.
Men was eigenlijk niet veilig en geen waardering, dat vindt Bartjes ervan.
Deze Bartjes geeft wel een heel eenzijdige belichting.
Bij het aantreden in 1997 van de Heer Vink, was de koers van het aandeel CSM rond EUR 23,50 en in het verhaal (heden) EUR 20,80. Op het eerste gezicht heeft Bartjes gelijk en dan zou je zeggen ; het had beter gekund!
Wij van de redactie denken ten eerste; hadden wij het in Geveke of noem maar op gestopt, dan had het geld veel minder geweest.
Ten tweede; het beursklimaat is al circa 3 jaar niet best en dan drukken wij ons nog heel voorzichtig uit.Ten derde; CSM geeft wel dividend, dat deden de "hype" fondsen niet, want CSM werd voor dat soort fondsen in de verkoop gedaan. Die deed toch niks! Die "hype" fondsen, die doen ten minste wat, ja terecht "wat". Daar zullen wij niet over uitwijden. Het totale dividend van CSM en wij beginnen met het jaar 1997 van EUR 0,46, 0,51, 0,60, en EUR 0,70 is EUR 2,27, dan komen wij op ruim EUR 23 in koers.Dan is het geld iets vermindert, maar het dividend van 2001/2 ad EUR 0,80 zit te komen.

Het geld was dus wel veilig en je geld "bleef" je geld.
Kortom CSM heeft goed op het geld gepast, zoals ook die man in het bijbelverhaal, die het in de grond stopte!
Dat CSM door de economie niet altijd de wind mee had, laten wij maar buiten het verhaal.
Wij van de redactie hebben het aandeel op een kopen staan en dat blijft zo. CSM heeft een sterk management en heeft in het laatste boekjaar de stijging van de nettowinst 25 jaar aan een stuk weten vol te maken.
Dat kunnen maar weinig bedrijven zeggen en dat mag ook wel eens naar voor gehaald worden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL