Delta Lloyd Groep:"Doen wat je belooft"

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 21/01/2014 07:11
Niek Hoek, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd Groep, heeft maandag 20 januari zijn nieuwjaarstoespraak uitgesproken. Tijdens een bijeenkomst voor klanten en relaties van Delta Lloyd Groep in het Concertgebouw te Amsterdam keek hij terug op wat 2013 heeft gebracht en vooruit naar 2014.

Niek Hoek gaf aan dat door de juiste focus en inzet van de medewerkers en intermediairs, Delta Lloyd ook in 2013 heeft laten zien dat het goed is in wat het doet. "We hebben sterke merken; Delta Lloyd en OHRA. En wij hebben een succesvolle samenwerking met BinckBank (BeFrank), met CZ en met ABN AMRO Bank. Ik ben verheugd om te zien dat steeds meer mensen kiezen voor Delta Lloyd en dat de tevredenheid van klanten stijgt. Ons marktaandeel groeit en dat geeft vertrouwen voor de toekomst." Hij sprak de hoop uit dat Delta Lloyd in 2014 wordt opgenomen in de AEX-index. "Het zou een geweldige prestatie zijn en een erkenning voor ons bedrijf."

Niek Hoek keek terug op de eerste negen maanden van 2013. "Alle divisies van Delta Lloyd hebben goede commerciële resultaten laten zien en Delta Lloyd heeft de toonaangevende positie in pensioen en nieuwe levensverzekeringen in Nederland versterkt. Door de overname van het Belgische ZA Verzekeringen en het besluit om onze Belgische bankactiviteiten te verkopen heeft Delta Lloyd ook belangrijke stappen gezet op de Belgische markt. We hebben laten zien dat ons eigen vermogen en solvabiliteit robuust zijn."

De bestuursvoorzitter sprak over een evenwichtige combinatie van toenemende klantentevredenheid, commerciële groei, een sterk operationeel resultaat en een solide kapitaalpositie. Ook roemde hij het werk van de Delta Lloyd Foundation. Ruim 450 medewerkers zetten in 2013 vrijwillig hun kennis en kunde in om mensen te helpen bij projecten rondom het thema financiële zelfredzaamheid.

Het vertrouwen van de klant in de financiële sector heeft volgens Niek Hoek ook in 2013 een behoorlijke deuk opgelopen. "Herstel van vertrouwen vergt een lange adem, waarbij voor elke bank en verzekeraar geldt - en zeker ook voor pensioenfondsen- dat je moet doen wat je belooft. Dát is de sleutel voor het herstel van vertrouwen."

Niek Hoek is optimistisch over het potentieel van Nederland. Hij ziet op de financiële markten tekenen van herstel en van wat meer vertrouwen in de economie. Wel is hij van mening dat de hervormingen die het kabinet hebben doorgevoerd niet snel genoeg gaan. Volgens hem wordt het consumentenvertrouwen nog onvoldoende versterkt, omdat duidelijkheid en daadkracht achterblijven. Daarbij laat Hoek weten dat het goed zijn zou voor Nederland om de regeldruk af te doen nemen en meer in de pas te laten lopen met Europa, voor een beter level playing field.

Hij is ook een groot voorstander van een verlaging van de overheidsuitgaven. "Het beslag op het GDP (Bruto Binnenlands Product) van overheid/semi overheid en sociale voorzieningen in Nederland is toegenomen van ongeveer 17% in 1970 tot ruim 50% nu. Deze trend is onhoudbaar en moet omgebogen worden. In een global economy kan Nederland niet als een eiland opereren in bijvoorbeeld belastingwetgeving." Over de omvang van de overheid zegt hij het volgende:

"De omvang moet worden aangepast aan hoeveel wij maximaal bereid zijn uit te geven met elkaar. Vandaar mijn stelling dat ook op Nederlandse overheid, semi overheid en sociale voorzieningen minimaal 30% bespaard zou moeten worden. Juist in tijden van crisis moeten we hard werken om overheidsgaven structureel te verlagen en initiatieven en ontwikkelingen in de private sector stimuleren."



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL