Delta Lloyd wil bankactiviteiten in België verkopen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/10/2013 07:51
Delta Lloyd Groep ('Delta Lloyd') heeft besloten een verkoopproces te starten voor haar bankactiviteiten in België. Dit besluit is in lijn met de strategie van Delta Lloyd, die er onder andere op is gericht te groeien op de Belgische markt van levens- en pensioenverzekeringen en de distributiekracht in België te versterken. Een mogelijke verkoop van de bankactiviteiten in België versterkt de focus op verzekeringen en maakt kapitaal vrij om in strategische activiteiten te investeren.

De bank is ook een distributiekanaal voor de levens- en pensioenverzekeringen van Delta Lloyd Life in België. Een mogelijke verkoop doet echter geen afbreuk aan de distributiekracht in België. Delta Lloyd beoogt dat een langjarige distributieovereenkomst tussen Delta Lloyd Life en de bank onderdeel vormt van deze transactie.

Delta Lloyd wil dit proces zorgvuldig doorlopen en de belangen van de stakeholders, waaronder medewerkers, klanten en aandeelhouders, hierin zo goed mogelijk dienen. De voorgenomen verkoop heeft geen gevolgen voor de dienstverlening aan klanten, zij blijven over alle expertise en persoonlijke aandacht beschikken die voor hun belangrijk zijn.

Moelis & Company is als financieel adviseur betrokken bij het verkoopproces. Delta Lloyd verwacht eind dit jaar een update te kunnen geven over het verkoopproces.

De bankactiviteiten van Delta Lloyd in Nederland zijn niet betrokken in dit proces. Delta Lloyd Bank België en Delta Lloyd Bank Nederland zijn twee aparte eenheden die direct onder Delta Lloyd NV zijn geplaatst, en beide rapporteren in het segment Bank.

Profiel Delta Lloyd Bank België
Delta Lloyd Bank in België richt zich sinds 2010 met name op particuliere klanten uit het midden en hogere segment die advies willen over hun financiële toekomst. De bank biedt een volledig diensten- en productenpakket (deposito's, beleggingsproducten, vermogensbeheer, kredieten), en bedient ca. 171.000 klanten via 55 eigen bankkantoren en 75 zelfstandige agenten. Delta Lloyd Bank in België heeft 570 medewerkers (FTE) en een balanstotaal van € 6,9 miljard (eind 2012). De aanscherping van de strategie in 2010 heeft de afgelopen drie jaar geleid tot een sterke verbetering van de efficiency.

Kerncijfers Delta Lloyd Bank in België
(in miljoenen euro, tenzij anders aangegeven) Halfjaar 2013
Totaal baten 70,6
Bedrijfskosten -48,7
Waardeverminderingen -2,6
Resultaat voor belastingen 19,3
Nettowinst 12,4

Kerncijfers Delta Lloyd Bank in België
(in miljoenen euro, tenzij anders aangegeven) 30 juni 2013
Leningen aan klanten 4.916
Deposito's van klanten, inclusief schuldbewijzen 4.835
Beheerd vermogen 4.105
Eigen vermogen 299
BIS ratio 13,1%
Tier I ratio 11,5%

tijd 10.56
Delta Lloyd EUR 15,65 +10ct vol. 92.000







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL