De Raad van Bestuur van Delta Lloyd Groep streeft ernaar een stabiel dividend uit te keren.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/05/2013 18:27
Dividendbeleid
De Raad van Bestuur van Delta Lloyd streeft naar een dividenduitkerings percentage van 40-45% van het netto-operationele resultaat (d.w.z. het operationele resultaat na aftrek van belastingen en aandeel derden) op de gewone aandelen. Bij de bepaling van het jaarlijkse dividend (binnen de pay-out-ratio) houdt Delta Lloyd Groep rekening met de verwachte winstgevendheid over haar planperiode van drie jaar. Delta Lloyd Groep streeft het handhaven van het dividendbeleid na, waarbij de wettelijke solvabiliteitsratio tussen de 160% en 175% van de minimale kapitaalsvereisten moet bedragen.

Delta Lloyd is van mening dat bij een dividendbeleid op basis van het netto-operationele resultaat in plaats van het volatiele IFRS-resultaat een stabieler dividend kan worden geboden. Het operationele resultaat bestaat uit het (technisch) resultaat van de bedrijfsactiviteiten plus een beleggingsrendement over de lange termijn dat toerekenbaar is aan aandeelhouders, exclusief incidentele of eenmalige posten.

Delta Lloyd Groep is voornemens om jaarlijks een interim-dividend en een slotdividend op de gewone aandelen uit te keren.

Delta Lloyd Groep stelt voor op basis van het behaalde operationeel resultaat na belastingen en belang derden € 1,03 per gewoon aandeel uit te keren over het boekjaar 2012, zijnde in totaal € 180,6 miljoen. Het totaal beschikbaar gestelde interim dividend over 2012 was € 0,42 per aandeel of € 72,8 miljoen. Het slotdividend over 2012 komt hiermee uit op € 0,61 per gewoon aandeel of € 107,8 miljoen. Het dividend kan zowel geheel in contanten als geheel in aandelen worden uitgekeerd, naar gelang de keuze van de aandeelhouder. De waarde van het stockdividend zal ongeveer 4% hoger zijn dan de waarde van het contante dividend en zal ten laste worden gebracht van de agioreserve. Het contante dividend zal worden uitgekeerd ten laste van de ingehouden winst. Als er geen keuze wordt aangegeven, wordt het dividend in aandelen uitgekeerd.

Bij het vaststellen van de omruilverhouding voor het stockdividend zal Delta Lloyd Groep uitgaan van een fractie van een aandeel op basis van de gewogen gemiddelde slotkoers gedurende een periode van vijf opeenvolgende handelsdagen (om rekening te houden met de actuele marktprijs). Aandeelhouders kunnen tot en met 12 juni 2013 aangegeven of ze het dividend contant of in aandelen willen ontvangen.

Het aantal aandelen dat recht geeft op één nieuw gewoon aandeel (met een nominale waarde van € 0,20) zal worden vastgesteld na 17.30 uur op 12 juni 2013 op basis van de gewogen gemiddelde slotkoers op NYSE Euronext Amsterdam gedurende de vijf handelsdagen van 6 juni 2013 tot en met 12 juni 2013. Het dividend is betaalbaar op 20 juni 2013.

Data slotdividend 2012
27 mei 2013
Ex-interim dividend
29 mei 2013
Registratiedatum
30 mei 2013
Start keuzeperiode
12 juni 2013
Einde keuzeperiode
20 juni 2013
Betaaldatum



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL