Delta Lloyd vraagt notering aan op NYSE Euronext Brussel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 10/01/2013 07:42
- Eerste notering naar verwachting op 23 januari 2013
- Persconferentie in Brussel vandaag om 14.00 uur
Delta Lloyd NV ("Delta Lloyd") kondigt vandaag aan dat zij een beursnotering heeft aangevraagd aan NYSE Euronext Brussel. Deze zogeheten cross listing zal naar verwachting op 23 januari 2013 effectief worden. Delta Lloyd zal hierbij geen nieuwe aandelen plaatsen. De hoofdnotering van Delta Lloyd blijft aan NYSE Euronext Amsterdam.

Delta Lloyd bevestigt hiermee het belang van België als tweede thuismarkt en versterkt haar profiel en zichtbaarheid als speler op de Belgische bancaire en pensioenmarkt. Bovendien vergroot het de strategische flexibiliteit van het concern. De notering zorgt voor een diversificatie van het aandeelhoudersbestand en verschaft een bredere toegang tot de kapitaalmarkt. Er zijn aan de cross listing geen significante extra rapportageverplichtingen of kosten verbonden.

Delta Lloyd Life, sinds 2001 actief op de Belgische markt, is een vooraanstaande levensverzekeraar voor particulieren en bedrijven en beschikt over een stevige marktpositie. Haar innovatieve pensioen- en levensverzekeringsoplossingen worden hoofdzakelijk gedistribueerd via tussenpersonen, bankkantoren en gebonden agenten. In 2008 verdubbelde Delta Lloyd Life haar omzet in België met de overname van Swiss Life Belgium. De strategie van Delta Lloyd Life focust op pensioenen en haar expertise in deze nichemarkt.

Delta Lloyd Bank is sinds 2001 in België actief als specialist in vermogensopbouw, -bescherming en -beheer. Een expertise die terug gaat op de traditie van de Bank Nagelmackers 1747. Op basis van de verwachtingen en de financiële situatie van de cliënt worden heldere afspraken op korte en lange termijn gemaakt en geconcretiseerd in het persoonlijk financieel plan. De bank is actief via een netwerk van meer dan 130 bankkantoren.

Persbijeenkomst 10 januari, 14.00 uur
Op 10 januari 2013, om 14.00 uur CET, zullen Onno Verstegen (lid raad van bestuur Delta Lloyd), Jan van Autreve (algemeen directeur Delta Lloyd Life België) en Piet Verbrugge (directievoorzitter Delta Lloyd Bank België) een toelichting geven op de cross listing aan NYSE Euronext Brussel en de positie van Delta Lloyd in België. De persbijeenkomst vindt plaats op het kantoor van Delta Lloyd Life, Fonsnylaan 38, 1060 Brussel

reactie XEA.nl
Een goede stap naar een ruimere handel in het aandeel Delta Lloyd.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL