Aviva belang in Delta Lloyd daalt tot onder 20%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 06/07/2012 10:09
Aviva verkoopt 37 miljoen gewone aandelen Delta Lloyd via succesvolle accelerated book building voor € 10,75 per gewoon aandeel

Transactie enkele malen overschreven op het verhoogd aanbod

Belang van Aviva in Delta Lloyd komt na definitieve toewijzing iets onder 20%

Free float Delta Lloyd wordt daarmee vergroot tot circa 80%

Aviva's aanbevelingsrecht voor tweede commissaris vervalt

In navolging van de bekendmaking van gisteravond bevestigt Delta Lloyd NV (verder: Delta Lloyd) dat aandeelhouder Aviva plc (verder: Aviva) haar belang in Delta Lloyd heeft afgebouwd tot iets minder dan 20% van de uitstaande gewone aandelen (exclusief ingekochte aandelen). De aandelen zijn via een accelerated book building geplaatst bij diverse institutionele beleggers. Vanwege de grote belangstelling voor deze plaatsing heeft Aviva gedurende het book building proces het aantal te plaatsen aandelen verhoogd van 25 miljoen naar 37 miljoen gewone aandelen. Aviva heeft zich verplicht om gedurende 180 dagen na afronding van de transactie geen aandelen Delta Lloyd meer te verkopen aan partijen buiten de Aviva Groep zonder toestemming van de joint bookrunners, dit onder voorbehoud van bepaalde beperkte uitzonderingen.

Doordat het belang van Aviva met deze verkoop onder de 35% is gekomen, vervalt hiermee haar aanbevelingsrecht voor een tweede lid van de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd. Dit heeft geen directe consequentie voor de huidige samenstelling van de Raad van Commissarissen, omdat nog niet was voorzien in de vacature die is ontstaan door het vertrek van Andrew Moss per 8 mei 2012. De verdere afspraken tussen Delta Lloyd en Aviva over informatie en rapportage verplichtingen en orderly market arrangements zijn te vinden op de website www.deltalloydgroep.com.

Delta Lloyd bestuursvoorzitter Niek Hoek: "Wij zijn verheugd met deze succesvolle herplaatsing van aandelen, waarbij vooral veel lange termijn investeerders hun vertrouwen in Delta Lloyd hebben getoond. Dit sterkt ons in het gevoerde beleid en stelt ons in staat een stabiele aandeelhoudersbasis te behouden."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL