Galapagos start Fase 1 trial met GLPG1690 en ontvangt betaling van €6,6 miljoen in de alliantie met Janssen Pharmaceutica NV

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/07/2014 07:55
Mechelen, België; 1 juli 2014 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat het een klinische Fase 1 trial is gestart met GLPG1690, een middel voor de behandeling van longziekten. Galapagos ontvangt hiervoor een betaling van €6,6 miljoen van Janssen Pharmaceutica NV. Deze betaling draagt bij aan het halfjaarresultaat van 2014.
Het doel van de Fase 1 trial is om de veiligheid en eigenschappen van het middel na te gaan, alsook hoe het middel wordt verdragen bij verschillende doseringen. De dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie wordt in een ziekenhuis in België uitgevoerd bij ten minstens 40 gezonde vrijwilligers. In het eerste deel van de studie zullen eenmalige doseringen geëvalueerd worden. In het tweede deel zal het medicijn dagelijks toegediend worden gedurende 14 dagen.
GLPG1690 is ontdekt door Galapagos en heeft een nieuw werkingsmechanisme met mogelijke toepassingen in longziekten. GLPG1690 heeft een ander werkingsmechanisme dan GLPG1205, een ander middel dat wordt getest in de alliantie met Janssen, waarvoor momenteel voorbereidingen worden getroffen om een Fase 2A programma te starten in chronische darmontstekingen (IBD).
“De alliantie met Janssen heeft geleid tot drie middelen met elk een nieuw werkingsmechanisme in klinische ontwikkeling,” zegt Piet Wigerinck, CSO van Galapagos. “Galapagos blijft nieuwe medicijnen leveren dankzij haar unieke target- en drug discovery technologie.”
In 2007 sloot Galapagos een overeenkomst met Janssen Pharmaceutica NV waarbij deze een optie verkreeg op de wereldwijde commerciële rechten voor een aantal Galapagos programma’s; deze omvatten nieuwe targets voor ontstekingsziekten die door Galapagos werden geïdentificeerd en gevalideerd. Vervolgens heeft verder onderzoek geleid tot de ontdekking van GLPG1690 dat nu de kliniek in gaat voor longziekten. Galapagos zal de Fase 1 en Fase 2A trials met GLPG1690 uitvoeren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL