Galapagos kandidaat-medicijn in GSK alliantie bereikt mijlpaal voor klinische effectiviteit en Galapagos verhoogt aandelenkapitaal door uitoefenen van

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/12/2011 08:23
· GLPG0778 laat statistisch significant en selectief effect op biomarkers zien in gezonde vrijwilligers
· Klinische studie bevestigt veiligheid, verdraagzaamheid en dosering
· Galapagos ontvangt succesbetaling van aantal miljoenen euros
Mechelen, België; 19 december 2011 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar kandidaat-medicijn GLPG0778 effectief blijkt in een Fase I klinische studie naar de werkzaamheid bij gezonde vrijwilligers. Het kandidaat-medicijn maakt deel uit van de immunologie-alliantie met GlaxoSmithKline. De studie bevestigt ook de veiligheid en de goede farmacologische eigenschappen van GLPG0778.

Galapagos heeft een klinische Fase I studie uitgevoerd in 45 gezonde vrijwilligers, verdeeld over vijf groepen welke in totaal 4 verschillende doseringen kregen gedurende twee weken. GPLG0778 liet een statistische significante en dosis-afhankelijke onderdrukking van ontstekingen zien (die kunstmatig waren opgewekt in de vrijwilligers). Dit laat zien dat het target van het kandidaat-medicijn in vivo geremd werd. De klinische studie liet ook goede veiligheid, verdraagzaamheid en farmacologische eigenschappen zien. GSK vindt dat deze resultaten voldoen aan haar criteria voor een klinisch 'Proof of Mechanism', waarmee een succesbetaling van een aantal miljoenen euros aan Galapagos zal worden gedaan. GSK heeft nu 90 dagen de tijd om te bepalen of ze gebruik zal maken van het exclusieve recht op een licentie voor GLPG0778 en het bijbehorende back-up kandidaat-medicijn GLPG0555.

"GLPG0778 is Galapagos' tweede kandidaat-medicijn dat dit jaar goede effectiviteit in klinische studies laat zien. Bovendien zijn het de eerste klinische werkzaamheidsresultaten binnen een alliantie," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "We denken dat het biomarker- en veiligheidsprofiel van GLPG0778 de verdere ontwikkeling in een Fase II studie in patiënten rechtvaardigt".

Over de immunologische/infectieziekten alliantie van Galapagos met GSK

In juni 2006 zijn GSK en Galapagos een alliantie aangegaan waarbij Galapagos kandidaat-medicijnen voor de wereldwijde R&D organisatie van GSK ging ontdekken en ontwikkelen. Afhankelijk van het behalen van mijlpalen kan Galapagos meer dan €200 miljoen aan succesbetalingen van GSK ontvangen, plus double-digit royalty's. GSK heeft het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering. Vanaf de start van de immunologische/infectieziekten alliantie heeft Galapagos van GSK al €64 miljoen aan succesbetalingen ontvangen.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen. Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zeven programma's in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma's in onderzoek en preklinische ontwikkeling. Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op www.glpg.com


Galapagos verhoogt aandelenkapitaal door uitoefenen van warrants.

Mechelen, België; 19 december 2011 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag een kapitaalverhoging aan als gevolg van het uitoefenen van warrants door personeel.

Sinds haar oprichting in 1999 gebruikt Galapagos warrantplannen om haar personeel en management te motiveren en hen te laten delen in het succes van de onderneming. Door de uitoefening van warrants in de uitoefenperiode van 28 november tot 12 december 2011, heeft Galapagos op 19 december 2011 1.575 nieuwe aandelen uitgegeven met als gevolg een totale kapitaalverhoging van €11.214,00 (inclusief uitgiftepremie). Leden van de Raad van Bestuur en van het Directiecomité hebben geen warrants uitgeoefend.

Op datum van vandaag bedraagt het maatschappelijk kapitaal van Galapagos €142.928.662,81; het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bedraagt 26.421.441 hetgeen tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten (de "noemer"); alle stemrechtverlenende effecten en alle stemrechten zijn van dezelfde categorie. Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt 3.342.602 hetgeen tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de uitoefening van die warrants kan worden verkregen. Galapagos heeft geen in stemrechtverlenende effecten converteerbare obligaties noch aandelen zonder stemrecht uitstaan.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL