Galapagos start tweede klinische studie naar werking van kandidaat-medicijn met GlaxoSmithKline

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/05/2011 07:52
- Volgt op de succesvolle eerste klinische studie met GLPG0778
- Onderzoek naar het effect op biomarkers in gezonde vrijwilligers
Mechelen, België; 11 mei 2011 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij een tweede Fase I studie start binnen de alliantie met GlaxoSmithKline. Deze tweede studie dient om de werking van kandidaat-medicijn GLPG0778 te beoordelen, in vervolg op de eerste, positief verlopen klinische studie: die toonde al de veiligheid aan bij een wekelijkse dosis in gezonde vrijwilligers alsmede een eerste biomarker reactie. De nieuwe studie heeft tot doel om de werkzaamheid van GLPG0778 beter te beoordelen.

Galapagos zal oplopende doses in 45 gezonde vrijwilligers gaan testen, met vijf verschillende, doseringsschema's van 2 weken. In deze studie zal worden bekeken of een ontstekingsreactie die bij gezonde vrijwilligers wordt opgewekt, door GLPG0778 kan worden onderdrukt. Aanvullend op het meten van de reactie van de biomarker wordt ook gekeken naar veiligheid, tolerantie en de eigenschappen van het kandidaat-medicijn. Galapagos gaat ervan uit dat de resultaten van deze studie in het vierde kwartaal van 2011 gepubliceerd kunnen worden. GSK heeft het exclusieve recht op licentie voor dit kandidaat-medicijn.

"Met deze studie kunnen we de klinische werking van GLPG0778 nog dit jaar aantonen," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Samen met twee andere kandidaat-medicijnen in ontwikkeling, hebben we meerdere programma's waarbinnen we resultaten kunnen boeken binnen de alliantie met GSK."

Over de alliantie met GSK
In juni 2006 zijn GSK en Galapagos een alliantie aangegaan waarbij Galapagos kandidaat-medicijnen voor de wereldwijde R&D organisatie van GSK ging ontdekken en ontwikkelen. Drie maal is deze alliantie ondertussen uitgebreid door additionele targets toe te voegen. Na de laatste uitbreiding in december 2009 en afhankelijk van het behalen van mijlpalen, kan Galapagos meer dan €200 miljoen aan succesbetalingen van GSK ontvangen, plus royalty's. GSK heeft het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering. Vanaf de start van de immunologische/infectieziekten alliantie heeft Galapagos van GSK al €60 miljoen aan succesbetalingen ontvangen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL