Galapagos ontvangt €3,5 miljoen aan succesbetalingen en breidt alliantie met Roche uit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/12/2010 07:39
Mechelen, België; 16 december 2010 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij een succesbetaling van €3,5 miljoen heeft ontvangen binnen de overeenkomst met Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY). De alliantie is bovendien uitgebreid om de nieuwe targets te kunnen toepassen bij medicijnontwikkeling voor fibrose.

In januari 2010 zijn Galapagos en Roche een strategische alliantie aangegaan op gebied van de longziekte COPD. De alliantie die zich oorspronkelijk alleen richtte op kleine moleculen en antistoffen, werd in mei 2010 verder uitgebreid met peptiden. In december 2010 is de alliantie uitgebreid met onderzoek op gebied van fibrose: de vorming van litteken-weefsel meestal als gevolg van een langdurige infectie in longen of andere organen.

"Door de alliantie met Roche bewijzen we eens te meer dat wij in staat zijn om met menselijke primaire cellen nieuwe targets te ontdekken in de meest uiteenlopende ziektegebieden," zegt Graham Dixon, Senior VP Drug Discovery van Galapagos.

Over de alliantie met Roche
Galapagos gebruikt haar technologie om nieuwe targets te vinden en vervolgens kandidaat-medicijnen te ontwikkelen op basis van deze targets. Roche heeft de exclusieve optie om elk programma te licenseren, ofwel na de selectie van een kandidaat-medicijn, ofwel na de afronding van Fase I klinische studies. Daarnaast heeft Roche een exclusieve optie om targets te licenseren voor het ontwikkelen van antistoffen of andere therapieën. Bij uitoefening van een optie is Roche verantwoordelijk voor de verdere (pre)klinische ontwikkeling en commercialisering van het product. De succesbetalingen kunnen voor Galapagos oplopen tot €550 miljoen, plus royalty's over de verkoop van elk product dat onder de overeenkomst valt.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen. Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma's in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma's in onderzoek en preklinische ontwikkeling. Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty's. Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op www.glpg.com

tijd 09.09
Galapagos EUR 11,98 +15ct en 13.000 sts omzet






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL