Galapagos kondigt plaatsing van nieuwe aandelen aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/10/2010 18:09
Opbrengsten te gebruiken voor toekomstige acquisities.
Mechelen, België; 18 oktober 2010 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag haar intentie aan om maximaal 2.389.347 nieuwe aandelen uit te geven. ABN AMRO en KBC Securities zullen als Joint Global Coordinator en Joint Bookrunner optreden voor deze plaatsing.

De Raad van Bestuur van Galapagos zal overgaan tot de uitgifte van maximaal 2.389.347 nieuwe aandelen onder het toegestaan kapitaal. De nieuwe aandelen zullen aangeboden worden door middel van een accelerated bookbuild offering aan in aanmerking komende en andere gekwalificeerde beleggers. Het is de planning dat de nieuwe aandelen op of kort na 22 oktober 2010 zullen worden toegelaten tot de verhandeling op NYSE Euronext Brussel. De plaatsing zal op dinsdag 19 oktober 2010 om 8.00 uur van start gaan; er wordt verwacht dat de verhandeling van de Galapagos aandelen op NYSE Euronext Brussel en Amsterdam zal worden geschorst tot het resultaat van de bookbuild offering bekend zal zijn.

"Wij handhaven onze financiële verwachtingen voor 2010. Management heeft de ambitie om Galapagos een leider in de Europese biotech te maken, en acquisities kunnen ons helpen om dat doel te bereiken," zei Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. "Galapagos heeft een reputatie van geslaagde overnames die hebben bijgedragen tot waardecreatie voor onze aandeelhouders. Na de overname van Argenta voor €16,5 miljoen in cash eerder dit jaar, wil Galapagos met deze aandelenplaatsing haar cash reserves versterken om goed gepositioneerd te zijn indien zich mogelijke acquisitie-opportuniteiten voordoen."

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen. Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma's in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma's in onderzoek en preklinische ontwikkeling. Via risico- en opbrengsten delende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty's. De Galapagos Groep heeft meer dan 800 medewerkers in ondernemingen in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op www.glpg.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL