Galapagos realiseert een sterke toekomst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/02/2010 15:46
Galapagos timmert goed aan de weg.
De update van 29 jan. 2010 liet dat al zien.
verwacht een positief bedrijfsresultaat in 2010
• 2009 omzet minimaal €100 miljoen
• 2009 positieve kasstroom van €20 miljoen
• 2009 eindejaars- kaspositie van €47,3 miljoen
• Verwachtingen:
. uit de succesbetalingen van de zeven farma-allianties in combinatie met de sterke orderportefeuille van BioFocus, geven het Galapagos management het vertrouwen om voor 2010 een inkomstenverwachting af te geven van meer dan €120 miljoen, met zowel een positieve cashflow als een positief bedrijfsresultaat.

Had een eindejaar kaspositie van €47,3 miljoen (vergeleken met €27,3 miljoen aan het eind van 2008). Op basis van verwachting voor inkomsten uit de allianties en BioFocus, voorziet Galapagos voor 2010 een positief
bedrijfsresultaat en positieve cashflow bij totale inkomsten boven €120 miljoen, 20% hoger dan in 2009.

“Met ons sterkste jaar tot nu toe, zowel financieel als operationeel, treedt Galapagos nu toe tot het selecte gezelschap van Europese biotechnologie- bedrijven die financieel onafhankelijk zijn van de kapitaalmark,” zegt een trotse Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

In haar farma- allianties heeft Galapagos sterke resultaten geboekt en daarmee succesbetalingen ontvangen van al haar partners (GlaxoSmithKline, Janssen Pharmaceutica, Lilly en Merck & Co.). BioFocus liet naast omzetgroei
ook een sterke verbetering van de marges zien, waarmee de winstgevendheid in 2009 verder toe is genomen.

In het laatste kwartaal van 2009 heeft Galapagos een alliantie getekend met Roche op gebied van COPD, en werden zowel de alliantie met Merck (stofwisselingsziekten) als met GSK (artritis) uitgebreid. Galapagos heeft op dit moment vier programma’s in de klinische fase. De eerste Fase I studie met kandidaat medicijn GLPG0187 tegen metastase (uitgezaaide kanker) is succesvol afgerond met een goed veiligheidsprofiel en veelbelovende biomarker resultaten. Verder werden twee nieuwe klinische studies gestart in het vierde kwartaal van 2009: een Fase II klinische studie met Nanocort in multiple sclerose en de eerste klinische studie met GLPG0555 in de artritis alliantie met GSK. Eind 2009 verlengde BioFocus haar langdurige samenwerking met Amgen, tekende zij een compound management overeenkomst met de TB Alliance en ontving zij meerdere succesbetalingen in haar samenwerking op gebied van kanker met Ortho Biotech Oncology Research & Development, onderdeel van Janssen Pharmaceutica.

Per 2 februari 2010 kondigde Galapagos de overname aan van Argenta Discovery 2009 Ltd., een niet-beursgenoteerd bedrijf in contract drug discovery onderzoek met 140 medewerkers. De combinatie met BioFocus, de service divisie van Galapagos, leidt tot één van ‘s werelds grootste drug discovery organisaties, met 390 medewerkers, een geschatte omzet van €70 miljoen en een aanzienlijke winstgevendheid. De overname brengt zowel additionele
capaciteit als drug discovery expertise voor de Galapagos Groep. Galapagos betaalt voor Argenta Discovery 2009 Ltd €16,5 miljoen cash. Argenta’s programma’s op gebied van ademhalingsziekten zullen worden voortgezet in een nieuwe onderneming, Pulmagen Therapeutics. Galapagos zal geen belang nemen in Pulmagen.

Dit onderstaande bericht zet ons (red. XEA.nl) op deze gedachte, welke gevolgen kan dat hebben voor Octoplus? Het samengaan van Galapagos met Argente Discovery kan wel eens een toegevoegde waarde voor Octoplus hebben.
D.D. 1202.2009 OctoPlus tekent service contract met Galapagos
Onder het contract dat vandaag wordt aangekondigd zal OctoPlus materiaal produceren voor de Fase II klinische studie met Galapagos’ Nanocort® product, een liposomale formulering van prednisolone. OctoPlus heeft de opschaling en robuustheid van het productieproces van dit complexe liposomale product verder gebracht. De waarde van het contract wordt niet bekend gemaakt, maar draagt significant bij aan de jaarlijkse omzet van OctoPlus.


Ook deze samenwerkingen zullen van invloed zijn op de diensten van Octoplus.
November 18, 2008
Galapagos en Merck Serono gaan nieuwe samenwerkingen aan.
November 26, 2008
Galapagos en MorphoSys gaan gezamenlijk antilichaam-medicijnen ontwikkelen voor bot- en gewrichtsziekten.
December 9, 2008
Galapagos en Dart Neuroscience LLC tekenen overeenkomst voor medicijnontwikkeling en beheer van molecuul collecties.
December 18, 2008
Galapagos en Amgen breiden samenwerking uit tot in 2010.
December 22, 2008
Galapagos en GlaxoSmithKline breiden artrose alliantie uit.
Januari 9, 2009
Galapagos gaat alliantie aan met Merck & Co., Inc. in diabetes en obesitas.
April 20, 2009
Galapagos alliantie aan met Merck & Co., Inc. in ontstekingsziekten.
April 21, 2009
Galapagos en Opsona Therapeutics starten samenwerking op gebied van medicijnontwikkeling.
September 17, 2009
Galapagos ontwikkelt kandidaat medicijn tegen spierdystrofie in samenwerking met Charley’s Fund/Nash Avery Foundationy.
September 24, 2009
Galapagos en Schering-Plough gaan brede samenwerking aan in medicijnontwikkeling.

In de Biotechniek is veel gaande en veel Farmacie bedrijven raken patenten kwijt of die lopen af.
Dus kijken ze naar "panklare" nieuwe medicijnen e/o toevoegingen.
Van de Stolpe heeft altijd gezegd, wij staan open voor elk vriendelijk gesprek.

De Bio sector is in beweging en de consolidatie is nog niet afgelopen, dat lezen en hoorden wij uit ons netwerk.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL