Galapagos kondigt plaatsing van nieuwe aandelen aan +plaatsing

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/10/2009 06:24
Opbrengsten gebruikt om de klinische ontwikkelingsprogramma's te versnellen
Mechelen, België; 15 oktober 2009 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag haar intentie aan om maximaal 2.125.925 nieuwe aandelen uit te geven. Fortis Bank Nederland / MeesPierson Corporate Finance & Capital Markets zal als Sole Global Coordinator en Sole Bookrunner optreden voor deze plaatsing.

De Raad van Bestuur van Galapagos zal overgaan tot de uitgifte van maximaal 2.125.925 nieuwe aandelen onder het toegestaan kapitaal. De nieuwe aandelen zullen aangeboden worden door middel van een accelerated bookbuild offering aan in aanmerking komende institutionele en andere gekwalificeerde beleggers, en zullen na uitgifte genoteerd en verhandeld worden op NYSE Euronext Brussel. De plaatsing zal op vrijdag 16 oktober 2009, om 8.00 uur van start gaan.

"Galapagos ligt op schema om zowel de operationele als de financiële doelstellingen voor 2009 te halen, inclusief drie programma's in de kliniek en €100 miljoen omzet," aldus Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer of Galapagos. "De opbrengst van deze kapitaalsverhoging zal gebruikt worden om de klinische ontwikkeling van onze kandidaat geneesmiddelen te versnellen, waaronder het fase II klinisch onderzoek van GLPG0259 voor reuma, die voor volgend jaar gepland is."

Over Galapagos
Galapagos (Euronext GLPG; OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen bot- en gewrichtsziekten, botmetastase, cachexia, infectieziekten en stofwisselingsziekten. De onderneming heeft allianties gesloten met GlaxoSmithKline, Janssen Pharmaceutica, Eli Lilly en Merck & Co. Door middel van een alliantie met MorphoSys ontwikkelt Galapagos ook antistoffen tegen bot- en gewrichtsziekten. Galapagos' servicedivisie BioFocus levert de farma- en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten in het hele spectrum van target tot kandidaat-medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat-medicijn. Galapagos heeft 495 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op www.glpg.com

Galapagos rondt plaatsing van 2.125.925 nieuwe aandelen succesvol af

Opbrengst wordt gebruikt om de klinische ontwikkelingsprogramma's te versnellen


Mechelen, België; 16 oktober 2009 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat ze succesvol €18.2 miljoen heeft opgehaald via een accelerated bookbuild offering van 2.125.925 nieuwe gewone aandelen (de "Aandelen") voor een prijs van €8.55 per Aandeel.

Allocatie van de Aandelen heeft vandaag plaatsgevonden aan internationale institutionele beleggers. Betaling en levering van de Aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 21 oktober 2009, de dag waarop de nieuw uitgegeven Aandelen waarschijnlijk zullen worden toegelaten tot de notering op NYSE Euronext Brussel/Amsterdam. Het aantal van 2.125.925 Aandelen vertegenwoordigt net minder dan 10% van het totale aantal uitstaande aandelen van de vennootschap op de dag van de plaatsing. Na uitgifte van de Aandelen bedraagt het totaal uitstaande aandelenkapitaal van Galapagos 23.385.179 aandelen.

De opbrengst van deze kapitaalverhoging zal gebruikt worden om de klinische ontwikkeling van Galapagos' kandidaat geneesmiddelen te versnellen, waaronder het fase II klinisch onderzoek van GLPG0259 voor reuma, die voor volgend jaar gepland is.

Fortis Bank Nederland / MeesPierson Corporate Finance & Capital Markets heeft opgetreden als Sole Global Coordinator en Sole Bookrunner voor deze plaatsing.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL