TomTom eén apparaat, eindeloze mogelijkheden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/04/2010 17:14
- Nieuw technologisch geavanceerd navigatie-apparaat dat locatiegebaseerde real-time diensten voor iedereen binnen bereik brengt -
Amsterdam, 27 april 2010 –TomTom laat vandaag een voorproefje zien van de GO LIVE 1000, het eerste model van een geheel nieuwe generatie navigatieapparaten, ontworpen om miljoenen bestuurders te voorzien van real-time diensten.

De nieuwe TomTom GO LIVE 1000 is het eerste TomTom product dat ontworpen is met een volledige focus op connectiviteit. Met een krachtige ARM 11 500 Mhz processor als basis wordt met dit apparaat ook een nieuwe Webkit-gebaseerde gebruikersinterface geïntroduceerd, met de allernieuwste capacitive touchscreen technologie.

Het platform dat software en diensten levert is verder geperfectioneerd, zodat applicaties van derden razendsnel toegevoegd kunnen worden en plaatsbepaling nóg beter werkt, zodat ook speciale markten en applicaties voorzien worden in hun behoefte. Ter ondersteuning van een topnavigatie-ervaring zijn de onderliggende back end serversystemen volledig opnieuw ontworpen, zodat gedetailleerde content en downloadbare applicaties in een oogwenk verstuurd kunnen worden, via de kabel of draadloos. Dit alles maakt de TomTom GO LIVE 1000 volledig klaar voor de toekomst. Het wordt gemakkelijker dan ooit om de nieuwste content en relevante informatie onmiddellijk te ontvangen.

In samenwerking met partner Vodafone heeft TomTom een innovatief nieuw business model uitgewerkt dat draait om connectiviteit. Voor het eerst worden in 33 Europese landen volledig gestroomlijnd real-time diensten geleverd. Met de GO LIVE 1000 is activeren of abonneren verleden tijd, want bij aanschaf van het apparaat kan een volledig jaar gebruik gemaakt worden van diensten zoals TomTom HD Traffic™, flitslocatieservice en local search in 16 landen*.

Nieuwe vorm van routebepaling
TomTom streeft er continu naar om bestuurders te voorzien van de allerbeste routebepalingstechnologie – zo was TomTom de eerste van alle merken navigatiesystemen die IQ Routes™ en HD Traffic™ in haar apparaten inbouwde.
Voor het nieuwe platform hadden de ingenieurs van TomTom de opdracht gekregen om een nieuwe routebepalingsalgoritme te ontwerpen, dat het wegennet constant afscant om de snelste routes te vinden en daarbij gebruik maakt van deze gelaagde navigatie-informatie. Het resultaat is een gepatenteerd, supersnel routebepalingsalgoritme dat de nieuwe standaard voor nauwkeurigheid en snelheid stelt. Dankzij de verbeterde gebruikersinterface krijgen bestuurders nog beter zicht op de verkeerssituatie.

Volledig nieuwe look en feel
De nieuwe gebruikersinterface en applicatielogica is aanmerkelijk verbeterd. Voor bestaande TomTom-gebruikers ‘voelt’ het product als de TomTom waar ze zo aan gewend zijn: gemakkelijk in gebruik en bomvol mogelijkheden, maar dan van een nog hogere grafische kwaliteit. Het nieuwe krachtige touchscreen biedt kristalheldere beelden met een hoge resolutie.
“Onze klanten vertrouwen steeds meer op hun navigatie-apparaten. Het gaat daarbij niet meer om de aankomstplaats alleen,” zegt Corinne Vigreux, managing director van TomTom. “De GO LIVE 1000 is ontworpen om van de reis een gemakkelijke, voorspelbare, veilige en fijne belevenis te maken. Dankzij onze technologie kennen we de weg en weten we wat er op onze reis gebeurt. De GO LIVE 1000 brengt onze klanten gemakkelijker, veiliger en sneller op hun bestemming dan ooit.”

De kaarten, gedetailleerder dan ooit en van een ongeziene grafische kwaliteit, met twee miljoen kilometer meer aan wegen en adresseerbare locaties in 45 Europese landen, zorgen ervoor dat bestuurders nooit tijd hoeven te verliezen aan het zoeken naar kostbare informatie over hun route. Ook is er een nieuwe Park Assist functie, die bestuurders automatisch informatie geeft over parkeermogelijkheden in de buurt van hun bestemming.

*De verkrijgbaarheid van de diensten is per land verschillend

Verkrijgbaarheid
De TomTom GO LIVE 1000 zal deze zomer verkrijgbaar zijn.

HD Traffic™ ver vooruit op de concurrentie

~ Het is nu officieel: TomTom’s HD Traffic dienst levert “informatie van de beste kwaliteit” en laat TMC en andere concurrenten ver achter zich ~



Amsterdam, 27 april 2010 – De superieure kwaliteit verkeersinformatie van TomTom’s gepatenteerde HD Traffic service heeft van de Duitse TÜV SÜD erkenning gekregen.

Na twee weken intensief testen is HD Traffic naar voren gekomen als het systeem dat bestuurders de meest nauwkeurige en frequente live verkeersinformatie biedt in vergelijking met andere verkeersinformatiediensten die in Duitsland beschikbaar zijn. HD Traffic bleek ook de beste wegendekking te hebben van alle geteste verkeersinformatiediensten.

De algemene score van de TomTom dienst was 61% – daarmee 24% beter dan het systeem dat daarna kwam.

“Uit de resultaten van deze onafhankelijke test blijkt duidelijk dat TomTom HD Traffic de toonaangevende technologie is op het gebied van verkeerstelematica en het verzamelen van verkeersgegevens,” zegt Harold Goddijn, Algemeen Directeur van TomTom. “Miljoenen gebruikers kunnen nu profiteren van meer dan 10 jaar onderzoek, waarmee ze files vermijden en hun bestemming sneller en meer ontspannen bereiken.”

Een belangrijk gegeven is dat de testen zijn uitgevoerd door echte bestuurders op echte wegen. HD Traffic kwam bij elke test als beste uit de bus, waarmee is aangetoond dat het systeem bestuurders werkelijk helpt om slimmere routebeslissingen te nemen, waarmee ze tijd en geld kunnen besparen.

Nummer één in nauwkeurigheid, frequentie en dekking

HD Traffic via de TomTom GO 750 LIVE scoorde het hoogst op nauwkeurigheid: het signaleerde meer dan driekwart van alle bestaande files. Daarmee was het systeem 50% nauwkeuriger dan de verkeersinformatiedienst die op de tweede plaats kwam en die slechts de helft van de aangetroffen files correct meldde.

De dienst van TomTom gaf ook de meest frequente verkeersrapporten – een cruciale factor, gezien de snelheid waarmee files kunnen ontstaan vanwege nieuwe wegwerkzaamheden of een ongeval.

Wat de dekking betreft, was HD Traffic een van de twee enige diensten die informatie verstrekte over zowel hoofdwegen als snelwegen. Aangezien files op de snelweg nooit zomaar ontstaan, is het geen verrassing dat HD Traffic beter dan alle andere diensten, waaronder TMC, in staat was om de testrijders van TÜV SÜD weg te leiden van verdere files.

Over het geheel genomen gaf HD Traffic de beste kwaliteit informatie over vertragingen en de lengte van files. Gezien deze overtuigende resultaten kon het oordeel van TÜV SÜD niet duidelijker zijn: TomTom HD Traffic “biedt de beste kwaliteit verkeersinformatie” volgens het slotcommentaar in het rapport.

Surf voor meer informatie over TomTom HD Traffic naar onze website www.TomTom.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL