Cijfers USG en handhaving prognose 2004

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/11/2004 07:50
Resultaten derde kwartaal 2004 United Services Group N.V.


Operationeel resultaat in 3e kwartaal 30% hoger dan in 2e kwartaal


Kernpunten eerste negen maanden 2004:
* Omzet: 949,4 miljoen euro
* Operationeel resultaat vóór bijzondere lasten: 23,6 miljoen euro
* Nettowinst voor amortisatie 11,97 miljoen euro
* Winst per aandeel vóór amortisatie bedraagt 0,53 euro
* Herstel Nederlandse uitzendmarkt zet door bij ‘grootbedrijf’
* Proces samenvoeging backoffices in Nederland verloopt voorspoedig
* Handhaving prognose voor heel 2004:
> bedrijfsresultaat vóór amortisatie en vóór bijzondere baten en lasten: ten minste 32 miljoen euro
> bedrijfsresultaat vóór amortisatie en na bijzondere baten en lasten: circa 27 miljoen euro

United Services Group N.V. heeft over de eerste negen maanden van 2004 een
operationeel resultaat (bedrijfsresultaat vóór amortisatie en bijzondere lasten) behaald van 23,6 miljoen euro (2003: 40,7 miljoen euro). In het derde kwartaal 2004 bedroeg het operationele resultaat 12,7 miljoen euro (2003: 17,6 miljoen euro).
De omzet is over de eerste drie kwartalen in 2004 uitgekomen op 949,4 miljoen euro en komt daarmee in de buurt van de omzet over dezelfde periode in 2003. In het derde kwartaal 2004 werd met 342,3 miljoen euro een vrijwel gelijke omzet gerealiseerd als in het derde kwartaal van 2003. De brutowinst is over de
eerste negen maanden 2004 toegenomen tot 263 miljoen euro, overeenkomend met 27,7% van de omzet (2003: 29,7%).
In het derde kwartaal bedroeg de brutowinst 26,8% van de omzet en deze kwam lager uit ten opzichte van de voorgaande kwartalen van 2004. Dit verschil werd enerzijds veroorzaakt door seizoenmatige effecten (vakantiekrachten) alsmede een lagere omzet en brutowinst bij United Restart. Anderzijds is er bij Start
Uitzendbureau in Nederland en bij de meeste buitenlandse USG werkmaatschappijen sprake van versnelde omzetgroei in vroegcyclische volumesegmenten waar lagere brutomarges gebruikelijk zijn.
De indirecte kosten, exclusief de bijzondere lasten, zijn over de eerste negen maanden 2004 uitgekomen op 239,4 miljoen euro en liggen daarmee ruim 11 miljoen lager ten opzichte van dezelfde periode in 2003.
De in het tweede kwartaal getroffen voorzieningen van in totaal 20,5 miljoen euro voor de integratie van de Nederlandse backoffices alsmede voor de reorganisatie van United Restart, zijn in het derde kwartaal 2004
niet aangewend. In het derde kwartaal van 2004 werd wederom een extra afschrijving van 1 miljoen euro verwerkt voor het automatiseringssysteem van Start.

Samenvoeging twee backoffices
In ons persbericht d.d. 3 september 2004 kondigden wij de samenvoeging aan van de twee Nederlandse backoffices te Almere en Gouda. Thans kan worden gerapporteerd dat in de loop van 2005 alle backoffice activiteiten zullen zijn geconcentreerd in Almere.
Naar verwachting leidt deze herstructurering reeds in 2005 tot een besparing van 9 miljoen euro aan indirecte kosten. Voor de jaren na 2005 wordt een besparing van 18 miljoen euro per jaar verwacht.

Verwachtingen
De marktomstandigheden zijn in Nederland duidelijk verbeterd. De toenemende vraag naar flexibel inzetbaar personeel nam overigens vooral toe bij grote ondernemingen die in de afgelopen jaren afslankingsoperaties hebben doorgevoerd. Het MKB segment vertoont inmiddels ook voorzichtige tekenen
van herstel, hetgeen positieve vooruitzichten biedt voor onze werkmaatschappijen die in dit segment een relatief hoog marktaandeel hebben. In de andere Europese landen waar wij actief zijn stemmen de marktomstandigheden ons eveneens overwegend positief.
Gezien het actuele economische beeld is een nadere fasering in de door ons verwachte verdere verbetering van omzet en winst op dit moment moeilijk aan te geven. Wel handhaven wij met vertrouwen de eerder uitgesproken prognose voor geheel 2004:
> bedrijfsresultaat vóór amortisatie en vóór bijzondere baten en lasten: ten minste 32 miljoen euro;
> bedrijfsresultaat vóór amortisatie en na bijzondere baten en lasten: circa 27 miljoen euro.

Overige ontwikkelingen
Indien de voorgestelde tariefsverlaging van de vennootschapsbelasting in Nederland zal worden doorgevoerd leidt dit tot een extra belastinglast. Daarentegen zal naar verwachting door de positieve ontwikkelingen in Spanje en Italië door waardering van de lokale compensabele verliezen de hieruit
voortvloeiende belastingbaten in belangrijke mate de last compenseren.

Profiel United Services Group
United Services Group is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen en customer care-services. De aandelen United Services Group staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Start, Secretary Plus en Technicum (uitzending & detachering), United Restart (loopbaaninterventie, reïntegratie en jobcoaching), United Capacity, United Technical Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct en Call-IT (customer contact-centers), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL