Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Verslag(beknopt) van AVA Kas bank van 26 april.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/04/2017 08:39
Om even over 11.30 uur opende een goed leidende Voorzitter Dhr. P. Borgdorff een goede bezochte Alg. Vergadering v. Aandeelhouders de vergadering.
Aanwezig waren 2 aandeelhouders en 71 cta houders totaal et 93,3% van het totaal uitstaande aantal aandelen. De meeste aandelen werden vertegenwoordig door het Administratie kantoor. Die zet de aandelen om in CTA van aandelen en de bezitters krijgen tijdens de AVA hun stemrecht(terug) en die vervalt weer na de AVA.
Dit op een vraag die wij kregen.
De Voorzitter nam de gebruikelijke stukken door, o.a. publicatie AVA e.a. zaken.
Daarna kreeg de CEO dhr. S. v. Katwijk het woord.
De strategie van de nieuwe Kas Bank werd belicht
- De winstgevendheid
- de platforms waarmee wordt gewerkt
- de mensen/ klanten waarmee en voor wordt gewerkt.
- de processen die langs komen.

Wij hebben vanmorgen het 1ste kwartaal bekend gemaakt en dat was een opluchting, (zie elders op de website van XEA.nl 26/4).
Wij hopen dat deze trend van goede resultaten zich zal voortzetten.
Want 2016 was een moeilijk jaar, mede door de verkoop van dit gebouw met een boekwinst van 21,2 miljoen hielden wij droge voeten.
Een jaar van ommekeer, mogen wij dit zo stellen?
Het eerste kwartaal toont aan dat we op de goede weg zijn,
- met een goede kosten discipline
- groei van het aantal klanten (nieuwe) in Nederland, UK en Duitsland.

De Platforms in combinatie met IT is/gaat sterk veranderen, clearing(lees) de schakelfunctie van de Kas Bank wordt steeds belangrijker.
- Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze eigen mensen die steeds meer kennis & ervaring moeten hebben in en met de complexiteit van/in de markten/producten waarin de Kas bank moet opereren.
Dit ten guste van haar klanten en die ook steeds meer een beroep doen op deze Kennis & ervaring, waardoor en mede consolidatie in de markt, deze klanten niet of nauwelijks meer om de Kas Bank heen kunnen.
Dus ook in het nieuwe eerste kwartaal 2017 kwamen er nieuwe klanten bij.
Op een vraag van onze kant, raakt U dan geen klanten kwijt, werd er met "neen" geantwoord.
Wij hebben vorig jaar geen interim dividend gegeven, we deden dat met pijn in het hart, maar zoals de zaken er nu bijstaan, kunt U dat interim dividend in 2017 weer tegemoet zien.
We gaan de EUR 20 miljoen gebruiken bij o.a. het afstoten van werk o.a. naar Atos en 60 medewerkers gingen mee en kregen allen een 3 jarig contract. Dat kost geld i.v.m. minder salaris bij Atos, dus krijgen deze medewerkers een eenmalige aan vulling, ze nemen wel hun dienstjaren mee.
Op onze vraag in de rondvraag over o.a. werkdruk, want als er minder goede zaken worden gedaan ontstaat er onrust, zowel lichamelijk als fysiek, verzuim (extra). Hoe staat het ermee.
Deze vraag werd niet met cijfers gegeven en de directie volstond met, dat de zorg er was om de medewerkers op een goede manier op te vangen.
Dat vonden wij een matige beantwoording. Hoe was het ziekteverzuim? Deze steeg in 2016 extra, maar was nu weer dalende. Daar moesten we HET meedoen.
De Kas bank heeft zijn best gedaan om de negatieve punten zo goed mogelijk uit te werken en deed dat in samenwerking met onderzoeksbureau Mackinzie.
Wij als directie plegen 2 maal per jaar overleg met het personeel en zo raadplegen(lees aanhoren) wij hun wensen e/o bezwaren. Op dat gebied krijgt de Kas bank een 7,5 en dat is een mooi cijfer.

Hoe staat het met 't riskmanagement?
Daar zit de Kas bank adequaat op en volgen de lijst bij het aannemen van nieuwe klanten, ook intern blijven wij alert. Riskmanagement is een apart onderdeel van zaken doen geworden in de financiƫle markten waarin de Kas bank opereert.

Ook de globalisering van het werk kan meer waarden gaan bieden en mede door het strengere toezicht beleid (lees DNB & AFM) wordt de regeldruk steeds meer, niet alleen voor ons, maar ook voor de klanten.
Mede daardoor schuiven pensioenfondsen/verzekeraars dat werk nu naar de Kas Bank.
Of het nu het meest betaalde werk is, betwijfelen wij. Wij zien dat meer als een betalende service aan/voor de klant!
De Kas bank wil bij of naast de klant staan om hen te bedienen & dat creƫert een hechtere band.
De hole Sale business is dalende en dat is voor ons belangrijker dan de groei in de retailmarkt. Daar doen we nauwelijks wat in.
Het dividend werd aangenomen 64ct per aandeel en betaalbaar op 4 mei a.s.

IT en Atos samenwerking
Op dit gebied heeft de Kas bank ook stappen gemaakt, de samenwerking met ATS en de overheveling van ca. 60 medewerkers heeft de moeilijkheidsgraad vermindert. Atos geeft op dat gebied ondersteuning op alle gebied en is een soort vragenbak voor ons geworden.

Bij de rent inkomsten loopt de Kas Bank geen risico, dat zijn transacties van klanten waar de Kas bank tussen zit en hoe meer en groter de transacties, hoe meer profijtelijk dat voor de Kas Bank is.

De verkopen van onderpanden (lees) Spuistraat en het oude Telegraaf gebouw.
Waar blijven al die geleden? Ook het geld van de dwp bank (Duitsland) EUR 15 miljoen netto.
Daar gaat geld naar voorziening en andere zaken. Daarmee werken we onze strategie mee uit.
op de vraag: was er in het verleden dan geen strategie?
We leven in een snel groenende en veranderende tijd en daar past de Kas bank zich mee aan.
Maar nu is eigenlijk alle onderpand verkocht(lees deelnemingen, gebouwen ets.) waar moet de verdere uitwerking in de toekomst dan van betaald worden?
De nieuwe strategie (lees verwachting) zal daarmee gefinancierd worden.
Maar dat is een onzeker item.
Andere agenda punten werden aangenomen, nadat het AK haar onthoudingen/tegen stemmen had bekend gemaakt.
Het vertrek van commissaris R. v.d. Meer wordt niet opgevuld. Hij kreeg een dankwoord na 12 jaar diensten voor Kas Bank te hebben gedaan.
Om ca. 13.45 uur sloot de Voorzitter de vergadering
Volgend jaar is de AVA in het nieuwe onderkomen bij de Johan Cruyff Arena te Amsterdam op 25 april Entree 500 om 11.30 uur

De aanwezige konden nog wat napraten onder het genot van broodjes en drankjes.

Wij van de redactie houden een gereserveerd gevoel aan de AVA over.
Er moet hard gewerkt worden, met minder personeel en meer ICT en Robotisering van het werkt. Ons vermoeden is dat de werkzaamheden met dunnere marges gedaan moeten worden. En dat je kwetsbaarheid (lees winstgevendheid) groot blijft, hierdoor kunnen resultaten per jaar een wisselend beeld kunnen geven.

De Kas bank laat vandaag ook een goede prijsvorming zien
tijd 10.08
Kas Bank EUR 10.885 +28ct vol. 38.993Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL