Beknopt verslag AVA CTAC.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/05/2016 07:02
Om 14.06 uur opende de Voorzitter H. Olde Hartman de vergadering en nam de bekende stukken door.
Aanwezig 23 aandeelhouders waar onder meerdere grootaandeelhouder en veel genodigden, maar geen notaris voor de opname van de notulen. Daar hebben wij weer een opmerking over gemaakt. Kosten speelden de hoofdrol, wel een advocaat en fiscalist aanwezig.
Aantal stemgerechtigde stukken waren 12.515.497 +1 prioriteitsaandeel. Aanwezig 48,43% = 6.061.299
Een Vergadering die weer niet uitblonk in het geven van directe antwoorden, er moest af en toe gezogen worden. Jammer.
Vanuit onze contacten in de AVA vernamen wij het volgende, er is veel geïnvesteerd in jonge (vernieuwende) mensen, die waren ingeruild voor oudere (lees duurdere krachten). Dus gaan de loonkosten omlaag en de inbreng is hoger door vernieuwde ideeën van de jongere. Door deze actie gaat de gem. leeftijd omlaag.

De CFO doet goed werk met zijn instelling, geld verdienen en het EV omhoog brengen. Daar heeft hij tegenwerking bij van grote klanten die naar betaling van na 60 dagen willen, de betalingstermijn ligt nu ronde ca. 45 dagen. Die grote klanten willen door de leverancier(s) gefinancierd worden en dan blijft het geld (veel) te lang onder weg. Wel hebben de grote klanten dit bedongen bij aanname van het werk bij Ctac, maar WEL goed zijn voor hun geld. CTAC heeft ca. 600 klanten, waarbij geen klant groter is dan 2% van de omzet. Dus als het eens fout mocht gaan, gaan problemen voor de continuïteit van CTAC. Klanten zijn o.a. Bavaria en door de overname van Palm in België gaat er extra werk uit deze klant komen voor CTAc, verder Synbra, Action e.a.
Een geruststelling dus, dat het geld wel komt. Ook waren er weinig afboekingen op debiteuren.
Het vorig boekjaar was er een afboeking van 1 miljoen o.a. Free Record Shop, Miss Etam, Schoenenreus e.a. enkele kleine klanten.
Bij Free Record Shop heeft CTAC een inning procedure aangespannen bij de Hoge Raad. Daar is nog geld(hypotheek vrij onroerend goed), en de Hoge Raad doet december 2016 uitspraak. Op onze vraag hoeveel dat betreft, draaide CTAC daarom heen, maar vorig jaar hadden wij daar al uitgebreid vragen over gesteld. Toen maakten wij uit de antwoorden een inschatting van ca. EUR 450.000 wat er nog te vorderen was. Ctac was door de Curator van Free Record Shop gevraag als energie leveranciers van ICT te blijven leveren en heeft dat ook gedaan.
Dus kijkt de gehele ICT sector uit naar de uitspraak van de Hoge Raad.
Dus kan er een extra bijdrage in de winst dit jaar uitrollen bij een positieve uitspraak van de Hoge Raad.

Wij hebben ook het onderwerp SAP Apple naar voor gebracht, extra werk of..? Wij moesten het zo zien, SAP werkt met meerde samen o.a. MicroSoft en daaruit trekken de vertegenwoordigers van SAP ook hun voordeel uit. Wat dat oplevert was moeilijk in te schatten.

Frankrijk. daar hebben wij samen met andere vraagstellers over doorgevraagd. Ook hebben wij het risico bij de aanname doorgezaagd, U heeft hier een fiscalist, advocaat en een accountant in de zaal, wat hebben die bij de aanname voor werk gedaan? Het had met frans recht te maken en moest er meerwerk gedaan worden dan was ingeschat. Wij hopen over 1 maand het einde van de pijn te hebben gehad. Wij blijven wel in Frankrijk, want daar zijn winstgevende licentie afnames. Heeft de accountant wel de kennis in huis om die risico's elders (lees Frankrijk) in te schatten? Daar was de voorzitter zeker van, maar waar wij toch onze twijfels bij hielden. Wij brachten het KLM in Italië nog even ter sprake dat ca. EUR 280 miljoen had gekost en waar in de AV van KLM op onze vragen, ook was gezegd dat de deskundigen alles hadden dicht getimmerd en er geen extra geld (lees negatief) zou uitrollen.

Het zaken doen wordt steeds complexer, niet alleen van grote, maar ook voor kleine bedrijven.

Alle onderdelen hadden positief bijgedragen aan de winst en voor 2016 ziet het er goed uit, extra werk en jonge vernieuwend personeel staat daar borg voor. CTAc betaald een goed salaris en dan kun je deskundige mensen binnen halen.

1 Grootaandeelhouder wenst e een keuze dividend en daar kan over dit boekjaar wel eens een voorstel uitrollen. Zij hebben wel een deelnemingsvrijstelling, maar niet als zij in het Buitenland wonen begrepen wij.

a.s. Vrijdag gaat CTAc ex dividend 6 ct en betaalbaar 20 mei.

Ook was de CFO tevreden over de koers ontwikkeling, daar hebben wij het volgende op geantwoord.
Als je het per heden bekijkt, ja, maar er zijn ook nog aandeelhouders die op HFL 37 p.a. zitten als inkoopprijs. Ook worden er na 17.35.00 uur t.w. 17.35.11 koersbepalende actie uitgevoerd, die met een bedoeling drukkend werken
Daar hebben wij na de AVA met de CEO nog dieper overgesproken, CTAC en niet alleen dit bedrijf is afhankelijk van anderen (o.a. Toezichthouders) en dan houdt het op. Als bedrijf gaat je eigen business eerst, maar een juiste beursnotering is een stiefkindje.

Samenvattend, CTAC gaat vooruit en onderneemt de juiste stappen, het blijft hard werken en wij doen ons best.
Wat mag je nog meer verwachten?
Wij hebben alle, management en medewerkers bedankt voor HUN inzet en hopen dat in 2016 terug te zien, vooral het ziekteverzuim lang onder de 3% en dat geeft een goed signaal af dat de stemming erbij CTAC goed in zit.

Bij binnenkomen stond de bekende Bossche Bol klaar en na de AVA gezellig samen zijn, waar het management voltallig aanwezig was.
Dat gaf ons een goed gevoel, zo hoort 't ook.
Dus kon je nog lekker met hen wat napraten.

Ctac kan de winstgevendheid opvoeren en daarbij zal de prijsvorming dan niet bij achterblijven. De eerste kwartaalcijfers gaven aan dat CTAC de goede weg kan blijven volgen, de tweede kwartaal hebben invloed door (na 4 jaar) dividend betaling en vakantiegelden.

Om 16.45 werd de AVA gesloten.

Ook is IFS Probity met 29 medewerkers verkocht voor boekwaarde.

zie ook de presentatie
http://www.ctac.nl/ctac/media/Corporate/Investor%20Relations/Presentatie-Ctac-Algemene-Vergadering-van-Aandeelhouders-11-mei-2016.pdf

tijd 10.52
CTAC EUR 2,549 onv. vol. 1.374

Vesting loop Den Bosch.
Op zondag 29 mei lopen 11 Ctac’ers mee met de Vestingloop in ’s-Hertogenbosch en lopen hiermee geld bij elkaar voor de Nursery School in Gambia. De sportieve collega’s lopen de afstand van 5, 10 of 15 kilometer. Tussen 12:30 uur en 13:45 uur start iedereen met zijn of haar afstand, om vervolgens een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten. Aanmoedigen is zeer gewenst! Je herkent de Ctac’ers aan hun uniforme shirts met hierop het Ctac logo en logo van de Stichting Gambia sport en de leus ‘ik loop


De nieuwe wetgeving rondom de VAR/DBA roept veel vragen op, niet alleen bij jullie als freelancer maar ook bij ons als inhurende of “bemiddelende” partij. Vanuit Ctac Resourcing investeren we veel tijd om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en de richtlijnen die vanuit de Belastingdienst worden gegeven. Onze nieuwe modelovereenkomst voor inhuur ligt al enige tijd ter goedkeuring bij de Belastingdienst, zodra we hier terugkoppeling op krijgen zullen we jullie informeren.

De Belastingdienst geeft ons tot 1 mei 2017 de tijd om de nieuwe werkwijze in te voeren, met daarbij als kanttekening dat we gedurende de periode 1 mei 2016- 1 mei 2017 wel actief bezig moeten zijn om “de arbeidsrelatie zodanig vorm te geven dat er geen sprake is van loondienst”. De twee belangrijkste criteria zijn daarbij “gezag” en “vervangbaarheid”. In de nieuwe contractvoorwaarden moet het altijd mogelijk zijn dat een freelancer die een opdracht uitvoert ook vervangen moet kunnen worden door een ander. Daarnaast mag er geen sprake zijn van een gezagsverhouding tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, criteria die daarbij onder meer van belang zijn:

- Er moet een duidelijke definitie van de opdracht zijn en de freelancer moet vrij zijn om zelf de concrete inhoud van het werk te bepalen en op eigen manier uit te voeren
- Er mag geen sprake zijn van leiding of toezicht van de opdrachtgever. Voorbeeld: het moet niet zo zijn dat je als freelancer toestemming moet vragen aan je opdrachtgever voor verlof/vakantie of dat je bijvoorbeeld meedraait in een ploegendienst

Ons idee is op dit moment dat als wij onze nieuwe goedgekeurde modelovereenkomsten gaan hanteren en we zorgen er voor dat de situatie in praktijk ook conform het contract is (dus vervanging is mogelijk en er is geen sprake van een gezagsverhouding), we geen risico lopen. Jullie als freelancer niet, onze opdrachtgevers niet, en wij als Ctac Resourcing niet. Wat we daarbij goed in de gaten moeten houden is dat de feitelijke situatie bij een eventuele controle uiteindelijk doorslaggevend is én niet hetgeen dat in het contract staat.

Eén van de zaken die de Belastingdienst ook meeneemt bij het beoordelen of er sprake is van een fictief dienstverband oftewel loondienst, is de check of je als freelancer wel een IB-ondernemer bent. Om dit voor je zelf te checken verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst: www.belastingdienst-ondernemerscheck.nl. Let wel: ook hier geldt dat dit argument niet doorslaggevend is. De belastingdienst kijkt naar meerdere facetten om te bepalen of er sprake is van een arbeidsrelatie.

Eén ding is op dit moment duidelijk: nog niet alles is duidelijk….. Op dit moment is er voor ons en voor jullie nog geen concrete noodzaak om zaken anders te doen. Wel wordt van ons verwacht dat we actief bezig zijn om vanaf 1 mei 2017 echt klaar te zijn voor de nieuwe wetgeving. De komende maanden zullen we jullie via deze groep op de hoogte houden van onze visie op de gevolgen van het afschaffen van de VAR en de invoering Wet DBA en van de handreikingen die we jullie hiervoor bieden.

Mocht je nu al concrete vragen hebben, laat het ons gerust weten!
zie www.ctac.nl




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL