Nieuws Twentsche Kabel, 1e kwartaal 2004

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/05/2004 08:29
Omzet gestegen naar € 107,2 miljoen (1e kwartaal 2003: € 94,9 miljoen).
Bedrijfsresultaat (EBIT) gestegen naar € 8,1 miljoen (1e kwartaal 2003: € 6,0 miljoen).
Nettowinst gestegen naar € 5,0 miljoen (1e kwartaal 2003: € 2,3 miljoen).

Het resultaat kon in het eerste kwartaal 2004 verder verbeterd worden, ondanks de aanhoudend moeilijke omstandigheden in de bouw- en telecommunicatiesector.

De omzetstijging werd gerealiseerd door de Technische Handelsgroep en de Machinegroep. De omzet in de Kabelgroep lag op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg in zowel de Technische Handelsgroep als de Machinegroep, terwijl het bedrijfsresultaat in de Kabelgroep een daling liet zien. Alle groepen droegen bij aan het bedrijfsresultaat.

Door een lagere belastingdruk en lagere financiële lasten nam de nettowinst meer dan evenredig toe.

De resultaatontwikkeling is in lijn met de vooruitzichten zoals gecommuniceerd bij de presentatie van de jaarcijfers in maart 2004 en in het recent gepubliceerde jaarverslag.

Op basis van het gerealiseerde resultaat in het eerste kwartaal 2004 kan worden verwacht dat het resultaat over het gehele jaar hoger zal zijn dan in 2003.

AGENDA
Woensdag 26 mei 2004: Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2004
Donderdag 2 september 2004: publicatie halfjaarcijfers 2004
Donderdag 25 november 2004: trading update Q3 2004

Profiel
N.V. Twentsche Kabel Holding (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen, gespecialiseerd in het creëren en leveren van - innovatieve - systemen en netwerken in de informatie- en telecommunicatietechnologie alsmede in de elektrotechnische en industriële sector.

De activiteiten van TKH zijn geconcentreerd in drie groepen: de Technische Handelsgroep, Kabelgroep en Machinegroep.

De focus is gericht op het leveren van systeemoplossingen in de segmenten ‘Telecom Solutions’, ‘Building Solutions’ en ‘Industrial Solutions’. Met toegevoegde waarde als advisering, ontwikkeling, samenstelling en levering van innovatieve totaaloplossingen op basis van specialistische kennis bereikt TKH haar doelstelling van optimale, oplossingsgerichte dienstverlening aan de klant.

Uitbouw binnen deze segmenten zal worden bereikt met een sterke nadruk op technische handelsactiviteiten (value added reselling). De Kabelgroep is actief als niche speler en verschuift het accent in toenemende mate naar oplossingen in de vorm van totaalsystemen, veelal ook in samenwerking met de Technische Handelsgroep. De Machinegroep richt zich met name op het segment ‘Industrial Solutions’ en is gespecialiseerd in de productie van bandenbouwsystemen voor auto’s en vrachtwagens en geautomatiseerde flexibele producthandlingsystemen.

Een geïntegreerde aanpak van activiteiten en marktsegmenten benadrukt en borgt de samenhang binnen en tussen de groepen.

Continue aandacht voor onderzoek en ontwikkeling zorgt voor een producten- en dienstenpakket dat technologisch geavanceerde oplossingen waarborgt. Deze worden op de markt gebracht in met name Noordwest- en Oost-Europa. Tevens is er een groeiende marktpositie in Azië. Over 2003 behaalde TKH met 2.213 medewerkers een omzet van € 383,9 miljoen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL