TKH beoogt voor € 75 miljoen (certificaten van) nieuwe gewone aandelen uit te geven voor de financiering van verdere strategische groei + TKH acquiree

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/11/2014 07:35
Om verdere strategische groei te financieren kondigt TKH Group NV (“TKH”) een "accelerated bookbuild offering" ("Aanbieding") aan waarmee wordt beoogd voor € 75 miljoen (certificaten van) nieuwe gewone aandelen uit te geven. De netto-opbrengst van de uitgifte van de (certificaten van) nieuwe gewone aandelen zal worden gebruikt voor de financiering van TKH’s verdere strategische groei inclusief de financiering van de acquisitie van Commend groep ("Commend"), de uitkoop ("squeeze-out") van minderheidsaandeelhouders in Augusta Technologie AG ("Augusta"), investeringen en algemene bedrijfsdoeleinden.

Alexander van der Lof, CEO van technologiebedrijf TKH: "Met de acquisitie van Commend, de squeeze-out van de minderheidsaandeelhouders in Augusta en voorgenomen investeringen zijn belangrijke stappen gezet in de realisatie van onze strategische agenda. Deze stappen versterken ons technologisch fundament en ondersteunen de beoogde groeidoelstelling van onze gedefinieerde verticale groeimarkten. Om flexibiliteit te behouden in de uitvoering van onze strategische agenda en de schuldratio-doelstelling onder 2,0 te handhaven, heeft TKH ervoor gekozen om deze stappen te financieren met de uitgifte van (certificaten van) nieuwe gewone aandelen. De acquisitie, squeeze-out en investeringen zullen bijdragen aan de toekomstige groei van de nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders en compenseert derhalve de verwatering in de winst per aandeel als gevolg van de uitgifte van nieuwe aandelen."

Acquisitie van Commend

In het persbericht van vandaag heeft TKH bekend gemaakt dat het een belang zal verwerven van 74% in Commend International GmbH (Oostenrijk), waar de productie- en ontwikkelingsactiviteiten zijn ondergebracht. Daarnaast heeft TKH een optierecht en de intentie om de internationale verkooporganisatie van Commend in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië, alsmede een 49%-belang in Commend Australië, in 2015 te verwerven. TKH zal haar bestaande belangen in de dochterbedrijven Commend Benelux BV en Schneider Intercom GmbH vergroten naar 100% door de verwerving van respectievelijk een 25%- en 5%-belang.

Commend is een wereldwijde technologie- en marktleider in mission critical intercom-systemen. De security- en communicatiesystemen van Commend worden breed toegepast binnen en buiten gebouwen evenals in kritische infrastructuurprojecten. TKH en Commend werken al meer dan 15 jaar succesvol samen, waarbij TKH Commend vertegenwoordigt in Benelux, Duitsland, Polen en Zuidoost-Azië. Commend zal TKH's positie in communicatietechnologie versterken. Commend realiseert met ruim 300 medewerkers een omzet van circa € 45 miljoen op jaarbasis. De overname van Commend International zal naar verwachting in januari 2015 worden afgerond. De te betalen koopsom en EBIT-multiple liggen in lijn met strategische overnames uit het verleden van TKH. De overname zal vanaf de overnamedatum positief bijdragen aan de winst per aandeel van TKH.

Squeeze-out minderheidsaandeelhouders van Augusta

Op 17 november 2014 heeft TKH haar beslissing bevestigd tot het verzoek voor een squeeze-out van de minderheidsaandeelhouders van Augusta, waarbij de vergoeding in contanten die ter compensatie wordt aangeboden is vastgesteld op € 30,49 per Augusta-aandeel. Dit resulteert in een totale vergoeding in contanten van € 21,4 miljoen voor de minderheidsaandeelhouders van Augusta.

Investeringen

Om verdere strategische groei te realiseren, zal TKH de investeringen gedurende de komende 12 maanden verhogen. Deze investeringen betreffen onder meer de additionele productiecapaciteit met specifieke mogelijkheden voor subsea-kabels om de positionering van de onderneming te vergoten in de olie- en gasindustrie, één van de gedefinieerde verticale groeimarkten, en in windmolenparken. Zoals genoemd in de trading update van het derde kwartaal zal deze additionele productiecapaciteit in het vierde kwartaal van 2015 beschikbaar zijn en zal leiden tot een investeringsbedrag van ruim € 20 miljoen.

De Aanbieding

TKH beoogt € 75 miljoen op te halen met de uitgifte van (certificaten van) nieuwe gewone aandelen die zullen worden aangeboden, met uitsluiting van voorkeursrechten, door middel van een accelerated bookbuild offering aan gekwalificeerde en andere daarvoor in aanmerking komende beleggers in de Europese Economische Ruimte (EER) en aan gekwalificeerde institutionele beleggers in de Verenigde Staten met een beroep op een vrijstelling van de registratieverplichtingen onder de Amerikaanse Securities Act.

TKH en de Joint Bookrunners kunnen besluiten om de Aanbieding uit te breiden tot maximaal 3.896.586 (certificaten van) nieuwe gewone aandelen, waardoor het maximale aantal (certificaten van) nieuwe gewone aandelen dat in de aanbieding kan worden geplaatst 9,99% van het huidige geplaatste aandelenkapitaal bedraagt.

De Aanbieding zal onmiddellijk na deze aankondiging worden gelanceerd en het boek zal naar verwachting vandaag om 17.30 uur CET worden gesloten, behoudens vervroegde sluiting. De uitgifteprijs zal naar verwachting vandaag worden aangekondigd door middel van een afzonderlijk persbericht.

Betaling en afwikkeling van de (certificaten van) nieuwe gewone aandelen zijn gepland op 24 november 2014, op welke datum de (certificaten van) nieuwe gewone aandelen naar verwachting worden toegelaten tot de notering en handel aan Euronext in Amsterdam. De toelating van deze (certificaten van) nieuwe gewone aandelen tot de notering en handel op Euronext Amsterdam is vrijgesteld van de prospectusplicht op grond van artikel 5:4 sub a Wet op het financieel toezicht. De (certificaten van) nieuwe gewone aandelen zullen pari passu gerangschikt zijn ten opzichte van de uitstaande (certificaten van) gewone aandelen.

De acquisitie van Commend en de Aanbieding worden ondersteund door bestaande aandeelhouders van TKH.

Op voorwaarde dat de uitgifte van (certificaten van) nieuwe gewone aandelen wordt voltooid (de "Uitgifte"), heeft TKH Group ingestemd met de Joint Bookrunners, behoudens uitzonderingen die gebruikelijk zijn bij dergelijke emissies, om geen (certificaten van) nieuwe aandelen of verwante effecten uit te geven of aan te bieden binnen 90 dagen na de sluitingsdatum van de Uitgifte.

Rabobank treedt op als Sole Global Coordinator in de Uitgifte. Rabobank en ABN AMRO treden samen op als Joint Bookrunners in de Uitgifte.

Trading update derde kwartaal en outlook

Op 6 november 2014 publiceerde TKH haar trading update voor het derde kwartaal 2014. TKH maakte bekend dat op basis van het gerealiseerde resultaat in de eerste negen maanden van 2014 en de vooruitzichten voor de komende maanden, de onderneming verwacht dat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, de nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten, toerekenbaar aan aandeelhouders, over geheel 2014 zal uitkomen tussen € 80 tot € 85 miljoen.

Haaksbergen, 20 November 2014
Raad van Bestuur


DIT PERSBERICHT MAG NIET WORDEN VRIJGEGEVEN, VERSPREID OF ANDERSZINS OPENBAAR WORDEN GEMAAKT, DIRECT NOCH INDIRECT, IN DE VERENIGDE STATEN, CANADA, AUSTRALIË, OF JAPAN, OF IN ENIGE ANDERE JURISDICTIE WAAR DE AANBIEDING OF VERKOOP VAN EFFECTEN BIJ WET VERBODEN IS. DEZE MEDEDELING VORMT GEEN AANBIEDING VAN EFFECTEN IN DE VERENIGDE STATEN OF IN ENIGE ANDERE JURISDICTIE.


TKH acquireert technologieleider in mission-critical intercomsystemen.

TKH Group NV ("TKH") maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met betrekking tot de overname van een controlerend belang in de Commend-groep ("Commend"), waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Salzburg (Oostenrijk). Commend is een toonaangevend technologiebedrijf dat zich richt op het in eigen huis ontwikkelen en produceren van security- en communicatiesystemen en is wereldwijd één van de grootste aanbieders op het gebied van hoogwaardige intercomsystemen. TKH en Commend werken al meer dan 15 jaar succesvol samen, waarbij TKH Commend vertegenwoordigt in de Benelux, Duitsland, Polen en Zuidoost-Azië.

Familiebedrijf Commend realiseert met ruim 300 medewerkers een omzet van circa € 45 miljoen op jaarbasis. De activiteiten zullen TKH's subsegment vision & security versterken en zullen bijdragen aan de winstgevendheid van het business segment Building Solutions.

Commend is wereldwijd marktleider en een vooraanstaand technologiebedrijf in mission critical intercomsystemen. De security- en communicatiesystemen van Commend worden breed toegepast binnen en buiten gebouwen evenals in kritische infrastructuurprojecten. De systemen voorzien in een efficiënte en veilige communicatie, die vooral in kritische situaties voorziet in de juiste communicatieverbinding.

Alexander van der Lof, CEO van technologiebedrijf TKH: "De strategische combinatie tussen Commend en TKH versterkt onze positie op het gebied van communicatietechnologie door het in eigen huis ontwikkelen en produceren van deze technologie en daarmee de afhankelijkheid van derden te verminderen. De technologie van Commend is toonaangevend en speelt in de marktpositionering van TKH al vele jaren een belangrijke rol doordat TKH Commend vertegenwoordigt in een aantal landen. Communicatietechnologie is één van de vier kerntechnologieën van TKH die essentieel is in haar geïntegreerde security-oplossingen. Vooral binnen de door TKH gedefinieerde groeimarkten Care, Parking, Tunnel & Infra en Marine, Oil & Gas is de Commend-technologie als onderdeel van de totale technologiepropositie van groot belang en zal de beoogde groeidoelstelling hiermee ondersteund worden. We zijn verheugd dat Roger Dance zijn positie als managing director continueert, zodat Commend de groei onder zijn leiding kan voortzetten. Salzburg zal het centrum blijven voor zowel productie en R&D evenals verkoop en marketing.”

Roger Dance, managing director van Commend International: "De acquisitie door TKH is een uitstekende stap voor Commend om haar ambities als internationale speler op het gebied van hoogwaardige communicatiesystemen voor safety en security voort te zetten. We zien een goede aansluiting met TKH om onze sterktes te bundelen en groeipotentieel te kunnen versnellen mede op basis van de complementaire technologieën en marktposities van TKH."

TKH zal een belang verwerven van 74% in Commend International GmbH (Oostenrijk), waar de productie- en ontwikkelingsactiviteiten zijn ondergebracht. Daarnaast heeft TKH een optierecht en de intentie om de internationale verkooporganisaties van Commend in de VS, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië, alsmede een 49%-belang in Commend Australië, in 2015 te verwerven. TKH zal haar bestaande belangen in de groepsmaatschappijen Commend Benelux BV en Schneider Intercom GmbH vergroten naar 100% door de verwerving van respectievelijk een 25%- en 5%-belang.

De overname van Commend International zal naar verwachting in januari 2015 worden afgerond. De te betalen koopsom en EBIT-multiple liggen in lijn met strategische overnames uit het verleden van TKH. De overname zal per overnamedatum positief bijdragen aan de winst per aandeel van TKH.

De overname zal worden gefinancierd met eigen vermogen.

TKH heeft een presentatie op haar website (www.tkhgroup.com) geplaatst met informatie over de acquisitie.

Haaksbergen, 20 november 2014

tijd 09.23
De Midcap 616,91 -0,49 -0,08% TKH EUR 24,66 -84ct vol. 49.502

TKH Group haalt met succes € 75 miljoen op door middel van een aandelenuitgifte



TKH Group NV (“TKH”) kondigt aan dat het succesvol € 75 miljoen heeft opgehaald door middel van een accelerated bookbuild offering ("Aanbieding") van 3.061.225 (certificaten van) nieuwe aandelen, welke eerder vandaag aangekondigd is. De (certificaten van) nieuwe gewone aandelen zijn geplaatst tegen een prijs van € 24,50 per aandeel.

De netto-opbrengst van de Aanbieding zal worden gebruikt voor de financiering van de acquisitie van Commend, de squeeze-out van minderheidsaandeelhouders van Augusta Technologie AG, investeringen en algemene bedrijfsdoeleinden.

De toewijzing van de (certificaten van) nieuwe gewone aandelen heeft vandaag, 20 november 2014, plaatsgevonden. Levering van de (certificaten van) nieuwe gewone aandelen geschiedt onder een aantal voorwaarden die gebruikelijk zijn voor dergelijke transacties. Een verzoek zal worden ingediend voor toelating tot notering en handel van de (certificaten van) nieuwe gewone aandelen op Euronext in Amsterdam. Levering van de (certificaten van) nieuwe gewone aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 24 november 2014. De (certificaten van) nieuwe gewone aandelen zullen pari passu gerangschikt zijn ten opzichte van de uitstaande (certificaten van) gewone aandelen.

Na afwikkeling van de Aanbieding zal het huidige uitstaande aandelenkapitaal van TKH bestaan uit 42.027.095 (certificaten van) gewone aandelen.

Rabobank trad op als Sole Global Coordinator in de Uitgifte. Rabobank en ABN AMRO traden op als Joint Bookrunners in de Uitgifte.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL