Positief resultaat Twentsche Kabel 1e kwartaal 2003

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/05/2003 10:21
De positieve ontwikkeling van het resultaat van TKH in de laatste maanden van 2002 heeft zich in de eerste maanden van 2003 voortgezet.
Door de genomen kostenmaatregelen en een betere productmix kon, ondanks de onveranderd moeilijke marktomstandigheden, in het eerste kwartaal 2003 een bedrijfsresultaat (EBIT) gerealiseerd worden van € 6,0 miljoen (2002 eerste kwartaal: negatief € 2,4 miljoen). De omzet in het eerste kwartaal 2003 daalde gering en bedroeg € 95 miljoen (2002 eerste kwartaal: € 98 miljoen).
In alle groepen -de Technische handelsgroep, Kabelgroep en Machinegroep- verbeterde het resultaat ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2002 en werd een positief bedrijfsresultaat (EBIT) gerealiseerd. Door verdere afbouw van de schulden nam de solvabiliteit toe van 44% ultimo 2002 naar 47%.
Naar verwachting zullen de marktomstandigheden de komende maanden terughoudend blijven. In lijn met de recent gedane uitspraak in het jaarverslag 2002 over de vooruitzichten is het, gelet op de nog geldende onzekere economische ontwikkelingen in de wereld, nog te vroeg in het jaar om een uitspraak te doen over de te verwachten winst voor 2003.
Dit resultaat mag er zijn (red.) onder deze omstandigheden dit te behalen geeft wel een teken dat het bedrijf de zaken in de hand heeft. De koers loopt dan ook met ca. 10% op en dat is een terechte beloning. Toch maakt een zwaluw nog geen zomer, maar er lijkt toch licht aan het einde van de tunnel te zien.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL