Koninklijke Ten Cate NV : TenCate boekt 11% autonome winststijging (EBITA) in derde kwartaal 2013

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 24/10/2013 08:05
Trading update TenCate over derde kwartaal 2013
x € 1 miljoen
Derde kwartaal 2013 Derde kwartaal 2012 Mutatie Autonome groei
Netto-omzet 273,0 276,8 -1% 1%
EBITA 18,1 16,7 8% 11%
EBITA-marge 6,6% 6,0%
Nettowinst 8,4 7,8 8% 10%
Nettoschuld 211,3 273,6 -23%
Schuldratio 2,51 2,60

TenCate boekte in het derde kwartaal van 2013 een autonome EBITA-toename van 11% vergeleken met het derde kwartaal van 2012. Deze toename komt vrijwel geheel voor rekening van de sector Advanced Textiles & Composites. De terughoudende overheidsmarkt (infrastructuur en milieu) en afzwakkende economische groei in Azië hadden een drukkend effect op de omzet binnen de sector Geosynthetics & Grass.

Omzetgroei in het derde kwartaal werd gerealiseerd door de marktgroepen TenCate Advanced Composites, TenCate Advanced Armour en TenCate Grass.

De schuldpositie is ten opzichte van het eerste halfjaar verder verlaagd dankzij een gewijzigde aansturing van de onderneming, resulterend in een sterke cashflow, een goede beheersing van het werkkapitaal en een terughoudend investeringsniveau.

Sector Advanced Textiles & Composites
De omzet van TenCate Defender(TM) M bleef op een laag niveau. Ondanks de verhoogde marktbewerking voor TenCate Defender(TM) M buiten de VS had de toename van de omzet hier nog een beperkt effect op het geheel. De omzet van TenCate Tecasafe® Plus (industriële markt) bleef zich sterk ontwikkelen.

TenCate Advanced Composites profiteerde van de toename van de productie voor zowel Airbus als Boeing. Ook bij andere toonaangevende OEM's in de vliegtuigindustrie waren de ontwikkelingen positief. De vraag vanuit de ruimtevaartindustrie bleef op een hoog niveau.

De armourgerelateerde omzet steeg ten opzichte van het derde kwartaal van 2012 dankzij groeiende omzet van de markt voor persoonlijke bescherming. De markt voor voertuigbepantsering bleef terughoudend, terwijl de productie voor aerospace armour zich conform de verwachting herstelde.

Sector Geosynthetics & Grass
De omzet van de marktgroep TenCate Geosynthetics bleef in het derde kwartaal op hetzelfde niveau als in de vergelijkbare periode vorig jaar. In Europa en Noord-Amerika groeide de omzet. De druk op overheidsbestedingen had echter een negatief effect op de marge vanwege afwezigheid van grote projecten. De omzet uit Azië bleef achter bij vorig jaar door een afzwakkende economische groei.

TenCate Grass profiteerde van een hogere bezettingsgraad dankzij gunstige marktontwikkelingen en een toename van het marktaandeel. De vraag naar GreenFields® MX (het 3D-geweven kunstgrassysteem) nam toe vanwege de onderscheidende innovatieve technologie. GreenFields® MX wordt onder meer toegepast in de Jupiler League in Nederland.

Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, donderdag 24 oktober 2013




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL