TenCate boekt Italiaanse order voor TenCate Defender(TM) M-weefsel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 05/04/2011 08:36
TenCate Protective Fabrics EMEA heeft een eerste order geboekt van de Italiaanse producent Aero Sekur S.p.A (Aprilia, Italië) voor de levering van inherent vlamwerend TenCate Defender(TM) M-weefsel aan het Italiaanse 'Soldier of the Future'-programma (Forza Nec). Het doel van dit programma is de modernisering van de uitrusting van de Italiaanse infanteriesoldaten.

Deze opdracht uit Italië is het resultaat van een intensieve samenwerking binnen Europese kaders. Het weefsel TenCate Defender(TM) M is gekozen voor de optimalisering van het Italiaanse gevechtsuniform (Battle Dress Uniform, BDU) van de infanteriesoldaat. Aero Sekur is ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de CBRN-uitrusting en overkledingstukken in dit programma. Het totale 'Forza Nec'-programma omvat een breed scala aan beschermende uitrusting, waarvan TenCate nu het weefsel levert voor de gevechtsuniformen voor de eerste ruim 600 soldaten.

Breed inzetbaar
Ramon Overdijk, marketing & sales directeur van TenCate Protective Fabrics EMEA licht toe: "Het vlamwerende TenCate Defender(TM) M gaf de doorslag tijdens de brede selectie door het Italiaanse Ministerie van Defensie van een weefsel dat zowel vlamwerend als comfortabel is, dus lichtgewicht. TenCate kan het weefsel voorzien van diverse camouflagepatronen of leveren in meerdere uni-kleuren. Hierdoor is het weefsel inzetbaar voor de bescherming van tal van defensieonderdelen, zoals de landmacht, speciale eenheden, luchtmacht en marine".

Ademend en comfortabel
TenCate en vezelproducent Lenzing uit Oostenrijk combineren hun kennis van de ontwikkeling en productie van vlamwerende weefsels op basis van vezels die inherent vlamwerend zijn en comfortabel te dragen. De Lenzing FR®-vezel is een belangrijk ingrediënt van de TenCate Defender(TM) M-weefsels. Ramon Overdijk vult aan: "In tegenstelling tot andere vlamwerende vezels biedt deze vezel inherent vlamwerende eigenschappen, terwijl de vezel tegelijkertijd vocht kan absorberen. Die combinatie maakt het weefsel ademend en comfortabel".

Standaardweefsel
In de Verenigde Staten zijn TenCate Defender(TM) M-weefsels geselecteerd als standaardweefsel voor de vlamwerende gevechtsuniformen die worden gedragen door het Amerikaanse leger en de Amerikaanse marine. Buiten de VS levert TenCate Protective Fabrics dit inherent vlamwerend weefsel aan enkele landen, waaronder het Noorse leger. Naast de militaire applicaties wordt TenCate Defender(TM) M ook geleverd ten behoeve van politie-eenheden.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL