TenCate verwerft recht tot aandelenmeerderheid in Active Blast Defence Systeem

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 24/09/2010 08:08
TenCate Advanced Armour Denemarken heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met betrekking tot de patentontwikkeling van het Active Blast Defence Systeem (ABDS(TM)), alsmede het recht tot het verwerven van een meerderheidsbelang in ABDS Aps.

Gevechtstroepen worden geacht de beste en meest geavanceerde bescherming beschikbaar te hebben. ABDS Aps. bezit het patent voor een innovatieve beschermingsoplossing onder de naam Active Blast Defence Systeem, dat maximale bescherming zal bieden tegen tal van geïmproviseerde explosieven (bermbommen, kortweg: IED's) die momenteel de voornaamste dreiging vormen in oorlogsgebieden als Afghanistan.

'Active armour'
De patenthouders zullen samen met TenCate Advanced Armour het beschermingssysteem ontwikkelen, van schaalmodel tot een één-op-één model. Gezien de dringende behoefte aan deze innovatie, zullen de partners actief samenwerken om de markt in een relatief korte periode deze technische oplossing te bieden. Zij doen dit in nauwe samenwerking met geselecteerde OEM's (Original Equipment Manufacturers) in Europa en Noord-Amerika.

Delen van het systeem kunnen worden toegepast als zogeheten 'upgrade kits' voor bestaande voertuigen van deze OEM's. Naar verwachting wordt deze omzet gegenereerd in het boekjaar 2011. De deelname van TenCate in deze 'active armour' is complementair aan de huidige beschermingsoplossingen die in de markt voor voertuigbescherming worden geboden.

Het ABDS(TM)-patent is vertrouwelijk. Vanwege de gevoeligheid van de informatie worden geen verdere details verstrekt.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL