Ten Cate nader bekeken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 07/11/2009 13:41
Ten Cate nog eens bekeken en met de crisis in acht genomen, biedt het aandeel kansen voor de langere termijn.
Veel hangt af van het loskomen van orders, alleen of in combinatie met andere inschrijvers gedaan. Hierdoor kan de orderportefeuille sprongen maken en daardoor ook de resultaat vooruitzichten.Ook de kostenbesparende inspanning worden zichtbaar.
De materialen van TenCate worden hoofdzakelijk
toegepast voor:
◾ bescherming en veiligheid;
◾ ruimtevaart en luchtvaart;
◾ infrastructuur en milieu;
◾ sport en recreatie.

Belangrijkste ontwikkelingen zijn er;
bij Advanced Textiles & Composites
. De activiteiten op het gebied van brandwerende weefsels voor Amerikaanse legeruniformen (o.a. TenCate Defender™ M) blijven zich krachtig ontwikkelen.
. De TenCate Defender™ M productportfolio is verder verbreed en TenCate heeft zich met diverse producten gekwalificeerd voor nieuwe projecten;
. De vraag van afnemers op industriële markten voor beschermende beroepskleding blijft terughoudend;
. Voorraadniveaus in de productieketen van de Airbus A380 zijn verder afgebouwd;
. TenCate Cetex® materiaal (composieten) opgenomen in het nieuwe Boeing-type 747-8;
. Europese armourmarkt beweegt zich op een goed niveau. In de VS werden meerdere kleinere projecten gerealiseerd; grote projecten nog in de pijplijn.

Bij Geosynthetics & Grass
. Amerikaanse geosyntheticsmarkt liet nog geen herstel zien. Infrastructuurprojecten zitten in de pijplijn. Ondanks de omzetdaling werd dankzij kostenbeheersing een goed resultaat geboekt in vergelijking tot het derde kwartaal van vorig jaar;
. In de kunstgrasmarkt werden na een late start gedurende het derde kwartaal goede volumes gerealiseerd. Wel was sprake van prijsdruk door verdere afbouw van voorraden. Er is sprake van een daling van de Amerikaanse markt door budgettaire krapte. De Europese markt bleef stabiel en de Aziatische markt vertoonde voortgaande groei;
. Marktaandeel in de Europese en Amerikaanse kunstgrasmarkt is toegenomen als gevolg van de strategische keuzes ten aanzien van commerciële partners;
. Op wereldschaal is de kunstgrasmarkt in een consolidatiefase beland als gevolg van financieringsproblemen en verlaging of uitstel van budgetten. Een toegenomen kwaliteitsbewustzijn van de markt (FIFA en andere sportbonden) draagt bij aan een verdere professionalisering van de sector;
. TenCate introduceert garantieconcepten (performance- en duurzaamheidgarantie) in de kunstgrasmarkt om eindgebruikers meer zekerheid te bieden en het kwaliteitsimago te versterken.

Overige activiteiten
. Bij TenCate Enbi zijn verdere maatregelen genomen ter verlaging van de kosten, mede gelet op de onzekere marktsituatie;
. Xennia Technology maakte goede vorderingen op het gebied van nieuwe markttoepassingen (medische sector, voedingindustrie, textielindustrie) voor industriële inkjettoepassingen en behaalde de eerste significante omzet in Azië via een strategische partner.

Financieel
De investeringen over de eerste negen maanden van 2009 bedroegen € 10 miljoen (2008: € 39 miljoen). De netto kasstroom bleef zich volgens verwachting sterk ontwikkelen, waardoor de netto schuldpositie verder werd afgebouwd tot een bedrag van € 264 miljoen (ultimo 2008: 331 miljoen). De schuldratio bevindt zich momenteel op 2,48 (convenant banken: maximaal 3,0)
De belastingdruk is met 30,3% vergelijkbaar met dezelfde periode van 2008.

Vooruitzichten per 28 oktober j.l. zijn,
de bij de halfjaarresultaten uitgesproken verwachting dat de omzet voor de rest van het jaar minimaal gelijk is aan de omzet over de eerste zes maanden blijft van kracht. Hierbij dient de onzekerheid over de timing van grote defensieorders te worden meegewogen. TenCate neemt direct of indirect deel aan tenders die een belangrijke impact op de omzet op zowel de korte als de langere termijn kunnen hebben.
. Het beleid om de kosten in lijn te brengen met de gedaalde omzet zal worden gecontinueerd.
. Er wordt geen uitspraak gedaan ten aanzien van de winst over het lopende boekjaar.
. De financiële ratio’s blijven naar verwachting voor het gehele jaar binnen de met de banken overeengekomen convenanten.

reactie XEA.nl
Ten Cate krijgt de benen weer onder het lijf en laat de gevolgen (terughoudendheid bij afnemers) van de crisis achter zich te laten.

Opnieuw vezels van TenCate Grass op de Chinese Nationale Spelen
De Chinese Nationale Spelen, welke normaal gesproken slechts een keer per vier jaar worden gehouden sinds het eerste begin in 1959, is het meest vooraanstaande sportevenement van China van nationaal niveau. Dit evenement is gericht op de selectie van sport-talenten voor Olympische Spelen en het bieden van kansen voor nieuwe atleten. De 11e Chinese Nationale Spelen, ook wel bestempeld als mini-Olympische Spelen van China, werd gehouden van 16 tot 28 oktober 2009 in Jinan City, Shandong.

TenCate Grass Azië heeft, samen met een van haar klanten China Taishan Turf Artificial Industry Co Ltd, bijgedragen aan het veld voor de hockey wedstrijd tijdens deze Nationale Spelen. TenCate Tapeslide™ LSR is ook hier toegepast na haar verschijning in de Olympische hockeyvelden op de Olympische Spelen in Peking (2008). Na de wedstrijden spraken de spelers en de coaches van de Chinese Hockey teams hun tevredenheid uit over de prestaties van het veld.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL