TenCate geselecteerd voor Amerikaans ultracentrifuge-programma

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/07/2009 13:23
TenCate Advanced Composites USA is door Alliant Techsystems (ATK) in Minneapolis (Minnesota, VS) geselecteerd voor de levering van unidirectionale prepreg composietmaterialen voor de productie van rotorbuizen ten behoeve van de American Centrifuge Plant, het ultracentrifugebedrijf van USEC Inc. in Piketon (Ohio, VS). De materialen zullen worden geproduceerd in de vestigingen van TenCate Advanced Composites in Noord-Californië (VS). Indien USEC van het Amerikaanse Ministerie van Energie de gevraagde overheidsfinanciering ontvangt, zal de leveringsovereenkomst vanaf 2010 bijdragen aan de omzet van TenCate. Over dit project wordt geen financiële informatie verstrekt.

TenCate Advanced Composites is toonaangevend producent van geavanceerde composietmaterialen voor met name de lucht- en ruimtevaart en voor persoonlijke en voertuigbescherming. Er is groeiende belangstelling uit andere industriële sectoren, hetgeen leidt tot een breder toepassingsgebied voor deze materialen. Dankzij recente acquisities is TenCate goed gepositioneerd en beschikt over de technologische basis om deze activiteit verder uit te bouwen.

“We zijn verheugd dat ATK ons heeft geselecteerd om als een van de leveranciers deel te nemen aan dit programma”, verklaart Scott Unger, directeur van TenCate Advanced Composites USA. “Door onze ervaring met kwalitatief hoogwaardige prepreg systemen voor satellietprogramma’s, beschikt TenCate over de expertise die nodig is om dit materiaal naast selectief gebruik in de vliegtuigindustrie geschikt te maken voor een belangrijk industrieel infrastructuurprogramma. De American Centrifuge Plant is een wezenlijk onderdeel in het streven van de VS om minder afhankelijk te zijn van oliegerelateerde energiebronnen. TenCate is in de VS met haar materialen al betrokken bij een groot aantal projecten gerelateerd aan het thema veiligheid, variërend van de beveiliging van infrastructuur – zoals kustbescherming – tot de bescherming van Amerikaanse militairen. Ook dit project wordt als van nationaal belang beschouwd. Wij zijn er trots op hieraan te kunnen bijdragen.”

TenCate en haar volledige Amerikaanse dochterbedrijven YLA Inc. en CCS Composites Inc. in Benicia (Californië, VS) leveren al vele jaren kwalitatief hoogwaardige prepregs en thermoplastische materialen aan ATK voor cruciale luchtvaart- en satellietprogramma’s. ATK is producent van composiet rotorbuizen die bij het proces van uraniumverrijking worden gebruikt. ATK zal deze buizen produceren in haar Rocket Center fabriek in West Virginia (VS).

USEC Inc. (United States Enrichment Corporation) in Bethesda (Maryland, VS) beheert momenteel de enige verrijkingsfabriek in de Verenigde Staten. Het bedrijf voorziet een kwart van de wereldmarkt. USEC Inc. wil haar bestaande gasdiffusiefabriek vervangen door de American Centrifuge Plant, het enige binnenlandse ultracentrifugebedrijf in Amerikaans beheer. De centrifugemethode kent een groot aantal met elkaar verbonden (cascade) composiet rotorbuizen en is meer rendabel dan het verrijkingsproces met gasdiffusie.

USEC Inc. is voor wat betreft de overheidsfinanciering in afwachting van goedkeuring door het Loan Guarantee-programma van het Amerikaanse Ministerie van Energie teneinde het ultracentrifugebedrijf te kunnen voltooien. Volgens USEC Inc. zal de American Centrifuge Plant een belangrijke rol spelen in zowel de veiligheid van de energievoorziening als in de nationale veiligheid van de Verenigde Staten van Amerika.

TenCate Advanced Composites USA
Almelo, woensdag 15 juli 2009



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL