Klant winkelt goed bij Sligro

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 26/04/2002 10:47
Begin dit jaar bij de jaarcijfers 2001, ging Sligro nog uit van een autonome groei voor dit jaar van 4-5% en een verdere stijging van de winst.
Nu: bij alle groepsactiviteiten, blijkt de klant goed te kopen (mede door de euro prijzen denken wij) en loopt alles voorspoedig. Het betreft Van Hoekel Grootverbruik/Prisma/Sligro.
Voor het tweede halfjaar gaan wij uit van een autonome groei van 5-6%. De kosten zijn goed onder controle en de rentelasten vertonen een flinke daling.
Op basis van deze ontwikkelingen, ziet Sligro toch een groei van de wpa. (na afschrijving goodwill) van tenminste 25% over het eerste halfjaar 2002. Dan is de overname van EM-TE supermarkten B.V. niet meegenomen in de verwachting. In het eerste halfjaar 2001 was de wpa EUR 1,03 en de wpa op jaarbasis over het gemiddeld aantal aandelen van EUR 2,69. Er was over 2001 een keuze dividend, dus komen er weer meer aandelen bij.
Voor dit jaar verhogen wij de jaarwinst van Sligro op gemiddelde basis aantal aandelen van EUR 2,90 naar EUR 3,10. De huidige koers is EUR 38,75 en dan wordt de k/w ca. 13

Wij blijven bij houden, daar het euro-effect en het Laurus-effect in de loop van dit jaar zal verminderen. De klant zal meer op het geld letten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL