Ondanks tegenwind realiseert Sligro Food Group winstgroei van 10%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/07/2004 09:29
Sligro Food Group N.V. heeft in het eerste halfjaar 2004 de nettowinst ná belasting en ná amortisatie immateriële activa zien toenemen met 10% tot € 18,9 miljoen. De omzet nam af met 0,8% tot € 650,8 miljoen.

Commentaar directievoorzitter Abel Slippens: "In moeilijke marktomstandigheden met veel prijsdruk in de foodbranche en met een laag consumentenvertrouwen heeft Sligro Food Group beter gepresteerd dan verwacht. De druk op het resultaat in onze foodretailactiviteiten door de prijzenoorlog is opgevangen door een verbetering van het resultaat bij onze foodserviceactiviteiten".

De omzet bij de foodretailactiviteiten nam af met 5,1% tot € 218,6 miljoen. Dit is onder meer het gevolg van een geringer aantal beleverde supermarkten en de prijzenoorlog die de omzet van bestaande winkels negatief beïnvloed heeft.

De omzet van de foodserviceactiviteiten nam toe met 1,6% tot € 432,2 miljoen. Nieuwe c.q. uitgebreide vestigingen, meerjarige contracten met grote nieuwe afnemers en een positieve omzetontwikkeling bij klanten in het midden- en kleinbedrijf stuwden de omzetontwikkeling. Daartegenover stond een afname van de rookwarenomzet.

Ondanks prijsdruk nam het bruto-omzetresultaat toe van 18,0% tot 18,5% van de omzet. Dit is vooral het gevolg van andere verhoudingen van de omzet over de verschillende groepsonderdelen en van een gewijzigde klanten- en assortimentsmix bij de foodserviceactiviteiten. Deze ontwikkeling veroorzaakt ook dat de totale verkoop- en beheerskosten zijn toegenomen met 3,9% tot € 91,3 miljoen of van 13,4% tot 14,0% van de omzet. Beheersing van kosten is een continu aandachtspunt tot behoud van onze costleadership-positie in de branche.

Het bedrijfsresultaat was nagenoeg stabiel op bijna € 30 miljoen. Als percentage van de omzet nam dit toe van 4,5% tot 4,6%.

De financiële baten en lasten zijn met bijna 80% verminderd tot € 0,6 miljoen. Dit is het gevolg van een lagere schuldpositie, een hoger deelnemingsresultaat en een last van € 1 miljoen in 2003 die samenhing met het waarderen van interest rate swaps tegen reële waarde.

De winst per aandeel, berekend over het gemiddeld aantal uitstaande aandelen beloopt € 0,92 ten opzichte van € 0,85 in dezelfde periode van 2003, een toename van 8,2%.

Vooruitzichten
Wij verwachten dat de omzetgroei in het tweede halfjaar zal toenemen ten opzichte van het eerste halfjaar, waardoor er op jaarbasis sprake zal zijn van enige omzettoename. Daarenboven omvat het tweede halfjaar 2004 27 weken ten opzichte van 26 weken in de vergelijkbare periode van 2003.

Wij gaan ervan uit dat de druk op de marges niet verder verslechtert en de kostencontrole zal onverminderd strak blijven.

In het tweede halfjaar 2004 zullen de financiële baten en lasten ongeveer gelijk zijn aan het eerste halfjaar en aan het tweede halfjaar 2003.

De eerder aangekondigde onroerend goedtransactie is kort na afsluiting van het eerste halfjaar 2004 geëffectueerd. Dit leidt tot een eenmalige bate van € 5,9 miljoen na belasting in het tweede halfjaar 2004.

Inclusief deze bate verwachten wij over geheel 2004 een groei van de nettowinst ná belasting te realiseren van 15% tot 20%. In het jaar 2003 werd een nettowinst gerealiseerd van € 44,8 miljoen.

Op 14 oktober 2004 zullen wij nader inzicht geven in de verwachte ontwikkelingen in het tweede halfjaar van 2004.


Goede cijfers, maar die zitten al in de koers van het aandeel. Wij vinden het aandeel te duur, ondanks de kwaliteit.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL