Sligro Food Group N.V. jaarcijfers 2003

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/01/2004 08:19
Sligro Food Group N.V. heeft in het jaar 2003 de nettowinst na belastingen en na amortisatie immateriële vaste activa zien toenemen met 21,0% tot EUR 44,8 miljoen. Alle bedrijfsactiviteiten hebben bijgedragen aan de verbetering van het resultaat.
De totale omzet liet een toename zien van 4,4% tot EUR 1.355,9 miljoen. De autonome omzetgroei beliep 1,7% ten opzichte van 4,4% in 2002.
De autonome omzetgroei werd met 0,6% gedrukt door een verminderde omzet in kerstpakketten als gevolg van, inmiddels weer grotendeels ingetrokken, fiscale maatregelen.
Het bruto omzetresultaat nam toe van 17,8% tot 18,6% van de omzet.

Dit is het gevolg van goed margemanagement, alsmede de volledige consolidatie van EM-TE Supermarkten en J. Smit Vishandel.

De totale kosten zijn toegenomen van 12,8% tot 13,1% van de omzet.
Dit hangt onder meer samen met de hiervoor vermelde acquisities. In de kosten van 2002 was een voorziening ad EUR 6,4 miljoen begrepen. In 2003 waren er geen eenmalige lasten.
Het voorgaande heeft geleid tot een toename van het bedrijfsresultaat met EUR 7,8 miljoen tot EUR 73,3 miljoen. Als percentage van de omzet betekende dit een toename van 5,0% in 2002 tot 5,4% in 2003, het hoogste niveau uit ons bestaan.
De rentelasten zijn afgenomen door een lagere schuldpositie en doordat in de last over 2002 een eenmalige post ad EUR 2,2 miljoen was opgenomen.

De winst per aandeel berekend over het gemiddeld aantal uitstaande aandelen beloopt EUR 2,23 ten opzichte van EUR 1,92 in 2002, een verbetering van 16,1%. Per 26 september 2003 zijn de aandelen gesplitst in de verhouding twee nieuwe aandelen voor één oud aandeel.

Over het jaar 2003 wordt een dividend voorgesteld van EUR 0,90 per aandeel; dit is een toename van 20,0%. Het dividend is naar keuze van de aandeelhouder in contanten dan wel in een nader vast te stellen verhouding in aandelen. Het dividend in aandelen zal ongeveer gelijkwaardig zijn aan het contante alternatief.

Vooruitzichten
De marktomstandigheden voor zowel onze foodretail- als foodserviceactiviteiten zijn uitdagend. De prijzenoorlog in het supermarktkanaal zet zowel de marges als de volumes onder druk. De volumeafname in de horecamarkt lijkt het dieptepunt nog niet geheel bereikt te hebben. Sligro Food Group verwacht het in dit marktsegment beter te doen dan de marktontwikkeling, net zoals de afgelopen jaren het geval is geweest. Met deze feiten als achtergrond verwachten wij in totaliteit voor het eerste halfjaar 2004 geen autonome omzetgroei.

Dankzij diverse reeds in gang gezette verbeter-programma’s denken wij de kosten in de hand te kunnen houden. Wij verwachten in 2004 een eenmalige bate ter hoogte van enige miljoenen, die samenhangt met een onroerendgoedtransactie.
Als gevolg van voorgaande ontwikkelingen verwachten wij in totaliteit over het jaar 2004 een ongeveer gelijke nettowinst te realiseren.

Het jaarverslag verschijnt op 4 februari 2004 in gedrukte vorm en elektronisch via www.sligrofoodgroup.nl.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders vindt plaats op 17 maart 2004.

Zoals te doen gebruikelijk zullen wij na afloop van het eerste kwartaal onze verwachtingen voor het eerste halfjaar nader concretiseren in de vorm van een zogenaamde “trading update”. Deze verschijnt op 15 april 2004.

Wij van de redactie vinden Sligro en goed aandeel dat goed presteerd, maar ook goed geprijsd is, houden/verkopen!




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL