Sligro voldoet aan onze verwachting, jaarwinst 37 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/01/2003 08:34
Sligro heeft in 2002 een resultaat van EUR 37 miljoen behaald en dat is per aandeel EUR 3,83 en er wordt een dividend voorgesteld van EUR 1,50 of keuze. De omzet kwam uit op EUR 1.299 miljoen, dat was autonoom 4,4% groei erbij (was 7,7% in 2001)
De verbetering kwam door; overnames o.a. EM-Te supermarkten en J.Smit Vishandel en door de beheersing van de kosten en de kwaliteit van het management.
De kosten namen van 12 naar 12,8% toe. Oorzaak was o.a. een eenmalig pensioenlast van ca. EUR 6,4 miljoen (in 2001 was er een last 2 miljoen).
Wat zijn de verwachting voor 2003, Sligro gaat uit van een lichte verbetering, wel zal de autonome groei nog iets dalen. Wederom zullen de kosten weer extra aandacht krijgen, maar het is nog te vroeg om dieper in de cijfers te gaan, de economie is nog te onzeker. Ook zullen wij het verlies van de kerstpakketten voelen, door de fiscale maatregel.
Bij de halfjaarcijfers komen wij op de vooruitzichten terug en dat is op 17-7-2003.
Wij van de redactie hadden het fonds al op verkopen staan, omdat de groei uit acquisities moet komen en de taart is in Nederland al aardig verdeeld. Het bedrijf heeft met een koers van EUR 40 een goede waardering. Een daling richting EUR 35 geeft weer instap mogelijkheden. De marges zullen eerder dalen dan toenemen, concurrentie van de grotere jongens; Ahold zal o.a. zijn prijzen laten dalen en Laurus komt met nieuwe acties, voor het terugwinnen van de klanten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL