Prima cijfers voor Sligro

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 21/07/2002 09:04
Groothandelsbedrijf Sligro heeft het 1e halfjaar de winst zien toenemen naar EUR 13,0 miljoen + 35,6% en de omzet ging naar EUR 602,2 miljoen + 8,4%. De koers van het aandeel ging van begin januari van 36 naar 42,85 euro en dat is ook een goede prestatie.

Nog even de cijfers van 2001; nettowinst van EUR 25,5 miljoen en een omzet van EUR 1.179,9 miljoen en een wpa bij een gemiddeld aantal aandelen van EUR 2,69 en een div. van EUR 1,05 e/o keuze.
Voor dit jaar gaat Sligro uit van een stijging jaarwinst van 30-35% exclusief de eenmalige last (pensioen) van 5 miljoen. Wij komen dan uit op ca. EUR 34 miljoen voor dit jaar, dan kom je op een wpa uit van ca. EUR 3,10. De omzet zal volgens Sligro op ca. EUR 1,3 miljard uitkomen.
Sligro zit met haar "supers" (ca. 310 stuks) in de kleinere dorpen en plaatsen, maar Spar wil hier ook weer gaan zitten, dus concurrentie.
Sligro haalt ca. 2/3 deel van de omzet uit de groothandel en door rechtstreeks aan de eigen supers te leveren, pak je toch extra winst. Als je dan de winst 34 miljoen tegen de 1,3 miljard omzet zet, is je marge toch klein. Sligro zal het dan van uitbreiding/overnames moeten hebben, maar als Casino Laurus weer op de "rails" heeft, zal daar zeker weer concurrentie vandaan komen. Want Sligro heeft wel van de malaise bij Laurus geprofiteerd. Ook zal de totale concurrentie harder worden, want het EURO effect is nu wel weg en de consument zal meer op de euro-uitgave letten.
Wij willen niets afdoen aan de goede prestatie van het bedrijf Sligro, maar denken dat er voor de belegger een moment van verkopen is. Het hefboomeffect gaat nu ook tellen en er zijn nu goedkopere fondsen met een beter rendement. Vorig jaar gaf Sligro aan dividend EUR 1,05 e/o keuze.
Kijk eens naar CSM, daar is een omwisseling van Sligro, dan krijg je 2 stukken en een dividend van ca. 2 x 0,75 en ook een keuze. Of een Delft Instruments, dan krijg je ca. 3 1/2 meer aandelen, met een totaal gelijk dividend aan Sligro. Zo zijn er wel meer mogelijkheden, kijk zelf eens. Wij vinden het aandeel Sligro nu verkoopwaardig en zouden een omruil doen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL