Belegger kan tevreden zijn met OPG

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 05/08/2003 14:21
De OPG Groep heeft een goed resultaat over het eerste halfjaar 2003 neergezet. Het netto resultaat kwam lager uit, doordat er vorig jaar een buitengewoonresultaat was van 15,7 miljoen. Netto nu 32,4 en dat was inclusief in 2002 40,1 miljoen.
Het nettoresultaat voor afschrijving goodwill, excl.buiten gewoon rultaat per aandeel kwam hoger uit EUR 2,62 en dat was in 2002 EUR 1,99.Met dit resultaat zal de directie zich in de handen wrijven, maar stilzitten is er niet bij!
OPG heeft werk te doen aan de business in Polen, door de dure euro is de verhouding tegenover de zloty negatief voor OPG uitgevallen.
Voor het hele jaar 2003 gaat OPG ondanks de mindere economie uit van een groei per aandeel van ca. 9%. Door de maatregelen van inperking kortingen en bonussen van de apothekers, zullen de resultaten ook in Nederland onder druk komen. Maar door nieuwe apothekers erbij te halen (het totaal is nu 163) probeert OPG het schip te keren. Ook worden er meer actie op de thuiszorg gericht en daar zitten weer hogere marges op. Alles bijelkaar ziet het er goed uit en het management geeft te kennen, dat zij de zaak in de hand hebben. Vorig jaar was de winst per aandeel EUR 4,06 en als de winst nu op 4,40 uitkomt en de koers klein 30 is, is de k/w ruim 6. Dat is voor dit fonds een matige waardering en kan de koers bij een beter sentiment omhoog.
Koopwaardig is dit fonds voor de langere termijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL