Eerste kwartaalcijfers 2016 Oranjewoud N.V.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 31/05/2016 07:01
Forse verbetering operationeel resultaat (Ebitda)
 Netto omzet met 16,9% belangrijk toegenomen naar € 439,0 miljoen (2015: € 375,4 miljoen)
 Operationeel resultaat (Ebitda) gestegen naar € 4,4 miljoen (2015: € 1,5 miljoen)
 Orderportefeuille gering gekrompen tot € 3.334 miljoen (2015: € 3.432 miljoen)
 Solvabiliteit 14,1% (eerste kwartaal 2015: 14,0%; ultimo 2015: 14,6%)
Informatie over de vennootschap
Oranjewoud N.V. (Oranjewoud) richt zijn activiteiten op Advies- en ingenieursdiensten, Railsystemen, Civiele infrastructuur, Internationale infrastructuur en railsystemen, Techniek en gebouwen en Overig, de segmenten van de Groep.
Oranjewoud is een toonaangevend partner bij het ontwikkelen en toepassen van duurzame en integrale oplossingen voor alle facetten van onze leefomgeving, waarin we wonen, werken, recreëren en reizen. Oranjewoud heeft voor de middellange termijn vier strategische groeisectoren gedefinieerd. Dit zijn Infrastructuur, Milieu, Ruimtelijke Ontwikkeling en Water.
De markt
De business in het segment Advies- en ingenieursdiensten (Antea Group) werd in het eerste kwartaal van 2016 in Europa nog altijd gekleurd door uitdagende marktomstandigheden. In de Verenigde Staten en met name in Colombia wordt de business nog sterk beïnvloed door de fors gereduceerde investeringen van opdrachtgevers uit de olie- en gassector ten gevolge van de lage olieprijs. In Frankrijk draagt het op 21 december 2015 geacquireerde Groupe IRH Environnement voor het eerst bij aan de omzet. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2015 is er voor het totale segment een geringe omzetstijging. Het operatoneel resultaat blijft met name in Colombia en Frankrijk, maar ook in de Verenigde Staten, achter op vorig jaar.
Bij het segment Railsystemen (Strukton Rail) lag de gerealiseerde omzet in het eerste kwartaal van 2016 in lijn met het eerste kwartaal van 2015. Het operationeel resultaat laat een lichte stijging zien ten opzichte van voorgaand jaar. Deze stijging is met name afkomstig uit de Nederlandse markt.
Het segment Civiele infrastructuur (Strukton Civiel) realiseerde een hogere omzet dan in de vergelijkbare periode vorig jaar en behaalde tevens een verbetering van het operationeel resultaat ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015.
Doordat het metroproject in Riyad in volle productie is, is de omzet van het segment Internationale infrastructuur en railsystemen fors hoger dan in het eerste kwartaal van 2015. De voortgang van het project verloopt volgens planning. De hogere productie leidt tot een hoger resultaat op het Riyad-project en tevens tot een hogere dekking op algemene kosten.
Ten opzichte van 2015 realiseerde het segment Techniek en gebouwen een licht hogere omzet in het eerste kwartaal. Het operationeel resultaat in het eerste kwartaal van 2016 was positief en beter dan in het eerste kwartaal van 2015. De orderportefeuille is redelijk gevuld.
In het segment Overig, bestaande uit Sport en Detachering, liggen de omzet en het operationeel resultaat (Ebitda) op een vergelijkbaar niveau als in het eerste kwartaal van 2015.

PERSBERICHTToelichting
op omzet en resultaat
De ontwikkeling van omzet en het - operationele - resultaat in het kalenderjaar wordt beïnvloed door seizoeneffecten. Traditioneel ontwikkelen de omzet en het resultaat in het kalenderjaar zich in het tweede halfjaar sterker dan in het eerste halfjaar. Dit seizoenpatroon is met name evident in de segmenten Railsystemen, Civiele infrastructuur, Internationale infrastructuur en railsystemen en Techniek en gebouwen alsmede bij Sport (segment Overig).
Balans en kasstromen
De solvabiliteit ultimo het eerste kwartaal 2016 is 14,1%. Ultimo het eerste kwartaal 2015 was de solvabiliteit 14,0%. De kasstromen en de kaspositie zijn in lijn met de verwachtingen.
Oranjewoud N.V. is per 31 maart 2016 compliant ten aanzien van de met de banken overeengekomen convenanten. Dit geldt voor alle convenanten binnen de Groep.

Vooruitzichten
De directie van Oranjewoud N.V. doet geen uitspraak over omzet en resultaat voor het gehele jaar 2016.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL