Beknopt verslag van de BAVA van de Kas Bank

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/09/2016 16:26
Hier een door ons opgemaakt beknopt verslag van de BAVA van de Kas Bank d.d. 2 sept. 2016 om even over 12.00 uur opende een goed leidende voorzitter Borgdorff de vergadering.
Hij bracht de bekende punten i.v.m. de publictie etc. voor de BAVA naar voor.
o.a. aanwezig 1 aand. met 25 aandelen Kas Bank en 33 cert. aandeelhouders met 4,3 milj. Totaal staan er 15.699.042 aandelen uit en daarvan heeft de Kas Bank zelf 936.742 aandele (cert.) Er was aanzwezig 14.638.358 sts = 93.24% van het totaal.
De bava was uitgeschreven i.v.m. de benoeming van dhr.J.H.G. Snijders, die presenteerde zich en maakte op ons een goede indruk. Voor de BAVA hadden wij al enige tijd met hem gesproken. Hij komt voor de vrij gevallen plaats van de heer Frijns, die per 20 april 2016 was afgetreden i.v.m. 8 jaar termijn bij de Kas Bank. De heer Snijders heeft een ruime ervaring in de financiële dienstverlening, een sterke achtergrond in ICT en Operations en veel kennis van de Nederlandse pensioensector.
Juist in deze sector wil de Kas Bank werk uithanden gaan nemen als gespecialiseerd bedrijf en daar kan de Heer Snijders met zijn kennis en netwerken heel goed van pas komen. Want ICT gaat een van de kernpunten bij de Kas Bank worden in de back-office dienstverlening.
Op een vraag uit de zaal, Hoe en wie heeft/is het contact met dhr Snijders ontstaan. De voorzitter is zelf hoofd bij pensioen Verg. Nederland, dus dhr Snijders was tot 2015 CEO van Syntrus Achemea en dan kom je elkaar vanzelf tegen. Zo waren de contacten ontstaan. De benoeming was met algemene instemming en was er geen papieren stemming nodig.

Daarna kwam de rondvraag en daar werd goed gebruik van gemaakt.
De MiFiD I en vervanger MiFiD II werd door onze vertegenwoordiger aangekaart.
De vraag ging over de MiFiD II die gaat de MiFiD I vervangen, maar dat is zo'n complexe zaak aan het worden kregen we te horen van de CEO van de Kas Bank. Deze zou uiterlijk in 2017 af moeten, maar de complexiteit en tekorten van de MiFiD I en vervanging heeft voor 1 jaar uitstel gezorgd. Dus wordt 't pas 2018. Dus van de MiFiD I hadden beleggers weinig bescherming te verwachten en is dat nog steeds zo.

Het verdien model, wat moeten we ons daarvan voorstellen?
De halfjaar cijfers waren inderdaad teleurstellend, na uitvoerig overleg is dus besloten geen interim dividend uit te keren. Dat deed pijn, maar het wil niet zeggen dat er totaal gezien geen slotdividend over 2016 gaat komen. Wij van de directie hebben vertrouwen in een beter verdienmodel over het tweede halfjaar 2016. Maar wie kan er in de toekomst kijken? De markt is grillig dus zekerheid hebben wij over het dividend ook niet.

Was een winstwaarschuwing dan niet op z'n plaats geweest?
Wij hebben in eerdere berichten naar buiten gebracht dat de Kas Bank tegen wind had en daaruit konden beleggers proeven dat de verdiensten onder druk stonden en daaruit geen hoge winstverwachtingen te verwachten waren. Dus daarom geen waarschuwing.

De Gebouwen, is het waar dat dit gebouw al verkocht is? Dat U de Zuid As te duur vond en dan naar Sloterdijk wil?
Kunt u deze droom wat verhelderen?

Dit gebouw (lees oude Telegraaf gebouw) is niet verkocht, maar voor ons nieuwe business model willen wij geen hoog (lees verdiepingen) gebouw. Dan krijg je te veel het idee van afdelingen en dat willen we niet. Dus hadden we een bekend bureau ingehuurd die met/voor ons ging meedenken.
Daaruit vloeide ideeën uit voort en tegelijk ook belangstelling voor dit gebouw.
Er is met personeel, en alle betrokken partijen overleg geweest, wat en waar gaan we zitten bij verkoop.
Dat zal vermoedelijk in Zuid - Oost Amsterdam worden, daar is een goede bereikbaarheid en op de vraag waar gaat het geld heen, kon i.v.m. de mogelijke verkoop, dus nog niets over gezegd worden.

Het verdien model.
Kas bank wil zich verder gaan specialiseren in back office dienstverlening voor grote Instituten als pensionfondsen, Verzekeraars en andere belangstellenden in de Financiële sector. Kas Bank heeft al veel kennis en ervaring en systemen op dit gebied en met de ICT uitbesteding aan Atos, kunnen wijzelf bij de uitvoering van onze nieuwe strategie daar ons voordeel meedoen. Zelf moet je ook op ICT gebied kennis en ervaring in huis hebben.
Er zijn teveel producten en aanbieders in de markt en met het terugbrengen daarvan en kennis en ervaring te centraliseren (Lees naar de Kas Bank toe), moet dat naar ons toe kunnen groeien. Er komt steeds meer uit de financiële sector belangstelling voor, er wordt bij ons op de deur geklopt!
Totaal gezien wil de Kas Bank de financiële administrateur in deze wereld worden voor iedereen (lees Pensioenfondsen, Institutionele beleggers, verzekeraars e.a. belangstellenden).
Ook de andere activiteiten brengen hun werk en inkomsten met zich mee. Wachten op een hogere rente niveau willen we niet. Dat kan wel eens langer duren dan verwacht.
On ca. 12.45 sloot een goed leidende voorzitter de BAVA, waarin op de vragen helder en duidelijk (lees opener dan verwacht) antwoord werd gegeven.

Daarna was er tijd om met elkaar van gedachte te wissel onder het genot van broodjes en een drankje.

Voor ons was 't een verhelderende vergadering na de teleurstelling over de halfjaarcijfers.
Al is/blijft het afwachten of de nieuwe strategie de juiste uitwerking zal krijgen/hebben.
Hopelijk keert het tij in de economische crisis, dat zal meehelpen bij de Kas bank en waar niet.


toevoeging op 5 sept.
In het wekend van 3 en 4 sept j.l. hebben wij met ICT' ers ook gesproken, ATOS huurt de meeste kennis in en wij hebben/hadden in de BAVA daar geen weet van.
Hoe het met de aanwezige parate kennis bij Atos staat weten we dus niet. En weet de Kas Bank dat ook?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL