Omzetgroei en winsttoename van Fugro zetten door

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/06/2006 09:00
De combinatie van hoge bezettingsgraad, prijsverbetering en capaciteitsuitbreiding bij Fugro zal resulteren in een beduidend hogere winst en omzet over het eerste halfjaar 2006 ten opzichte van het eerste halfjaar 2005.
De vraag naar de aan olie en gas gerelateerde offshore diensten is wereldwijd onverminderd sterk. De uitbreiding en modernisering van Fugro’s seismische capaciteit sluit aan op de toenemende vraag naar dit soort diensten. In het Midden-Oosten handhaven de aan bouw en infrastructuur gerelateerde diensten zich op een hoog niveau. In een aantal voorheen wat zwakkere landen trekken deze activiteiten aan, waarbij er echter ruimte blijft voor verdere verbetering. De goede bezettingsgraad van de aan mijnbouw gerelateerde diensten zet zich voort. Bovengenoemde ontwikkelingen zullen resulteren in een hogere omzet en winst over het eerste halfjaar 2006 in alle drie divisies.
Voor de totale onderneming zal naar verwachting de omzet over de eerste zes maanden van 2006 met zo’n 20% toenemen ten opzichte van vorig jaar. De nettowinstmarge over het eerste halfjaar van 2006 zal toenemen tot rond 8% mede door een zeer sterk eerste kwartaal in 2006 (ter vergelijking over het eerste halfjaar 2005 bedroeg de omzet EUR 518,2 miljoen en de winst EUR 32,1 miljoen, hetgeen resulteerde in een nettowinstmarge van 6,2%).

Ook voor het tweede halfjaar zijn de vooruitzichten zodanig positief dat, afgezien van onvoorziene omstandigheden, omzet en nettowinst over het gehele jaar 2006 hoger zullen uitkomen dan over het recordjaar 2005.

Fugro zal de resultaten over de eerste zes maanden van 2006 op 11 augustus a.s. presenteren. Dan zal ook een nadere winstverwachting over het gehele boekjaar 2006 worden uitgesproken.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL