Fugro doet goede zaken, maar de koers heeft alles al verwerkt.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 14/01/2005 08:11
Fugro is wereldwijd actief op zee, op het land en vanuit de lucht en heeft professionele, zeer gespecialiseerde medewerkers en geavanceerde veelal in eigen beheer ontwikkelde technologieen en systemen. De onderneming geeft hierop gebaseerde adviezen, veelal ten behoeve van de olie- en gasindustrie, de mijnbouw en de bouw. Fugro richt zich op een vooraanstaande plaats in de markt door middel van technologische ontwikkelingen en kwaliteit. En dat doet het sterke mangement van Fugro met de heer Ir. G.J Kramer en zijn medewerkers, uitstekend. De hoge olieprijs speelt Fugro daar goed in de kaart en Fugro weet haar orders binnen te halen. Ook is de bereidheid van de Olie-Mijen groot, om Fugro en haar 4 concurrenten opdrachten te geven voor onderzoeken. Deze onderzoeken gaan tot ca. 7 kilometer onder de zeebodem.
Fugro heeft dus niet te klagen over werk en dat zal nog wel aanhouden, maar Fugro had in 2003 nog een laagste koers van het aandeel Fugro van EUR 24,51 en er staat per 31-12-2003 ca. 15,2 miljoen aandelen uit. Het dividend van Fugro over 2003 was EUR 1,85 en de huidige koers van het aandeel Fugro doet ca. EUR 65. Fugro draait dus uitstekend en daar staat dan ook een uitstekend prijs op de borden, die wij (red.XEA./nl) te hoog vinden.
Zoals het hoofd al beschreven heeft, "alles zit al in de koers van het aandeel Fugro" en nu moet het rendement voor de beleggers komen. Zeker bij een herstel van de beurs kan de koers van het aandeel naar de oude top van het jaar 2001 t.w. EUR 75,65, maar wij (red.) kijken naar het geinvesteerd kapitaal als belegger en kijk eens wat je met dat geld voor goeds kan kopen.
Sommige fondsen wel 8 tot 10 nieuwe stukjes, en daar zijn de vooruitzichten ook goed, met een hefboomeffect die de belegger meer rendement kan brengen.
Daarom hebben wij Fugro op een verkopen staat, alles zit in de koers van het aandeel Fugro en ook speelt mee, dat de heer Kramer ook aan terugtreden gaat denken en die persoon is Fugro. Als je die man ziet, zouden ook wij onze portemonnaie meegeven, want hij weet van "wanten"! Maar als belegger zit je niet meer zo vast aan een bedrijf en switch je eenvoudiger dan vroeger, de tijden veranderen en dat doen wij (red.) ook met Fugro, ondanks de goede vooruitzichten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL