Fugro stelt winstverwachting naar boven bij

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/11/2007 19:37
Fugro ligt op koers om de eerder uitgesproken omzetverwachting voor 2007 van rond € 1,8 miljard te realiseren (2006: omzet € 1,43 miljard). Dit ondanks de in het tweede halfjaar zwakkere US dollar koers en de vertraging bij twee van de drie nieuw in gebruik genomen seismische schepen.

De nettowinst over het gehele jaar zal, afgezien van onvoorziene omstandigheden, naar verwachting tenminste € 210 miljoen bedragen (2006: winst € 141 miljoen). Ten opzichte van het vorig jaar betekent dit een winststijging met zo’n 50%.

Bovenstaande verwachtingen betekenen een verbetering van de nettowinstmarge tot ruim boven 11% (2006 9,8%).

De omzetgroei van circa 25% komt grotendeels autonoom tot stand (circa 20%) met daarnaast een toename van zo’n 8% door acquisities, alsmede een negatief effect van circa 3% door koersverschillen (met name door de lagere US dollar koers).

De vraag naar Fugro’s diensten is onverminderd goed in alle drie marktsectoren, te weten olie en gas (met 75% over de omzet)), infrastructuur (20%) en mijnbouw (5%).

Alle drie divisies dragen bij aan zowel de omzet- als winsttoename, met de sterkste groei in de activiteiten op zee.

De activiteiten voor olie- en gaswinning op zee profiteren van een aanhoudende grote vraag naar onze diensten voor zowel het zoeken naar nieuwe velden alsook bij het in productie brengen ervan. De in de loop van het jaar met o.a. ROV’s en schepen uitgebreide capaciteit is volledig ingezet.

Met name de met drie grote schepen uitgebreide vloot voor seismisch onderzoek op zee is in volle productie. De verkoop van seismische gegevens in eigendom (zogenaamde multi client data) in de Golf van Mexico is dit jaar achtergebleven bij de eerdere verwachtingen. Daar tegenover staan goede verkopen van dit soort gegevens in o.a. Indonesië en op de Noordzee.

De aan infrastructuur gerelateerde diensten vertonen een sterke toename in o.a. het Midden-Oosten en de Verenigde Staten door de betrokkenheid bij meerjarige projecten zoals dijkenonderzoek in Louisiana en Californië.
Ook de Geospatial activiteiten en diensten voor de mijnbouw ontwikkelen zich positief.

More information

Source : Fugro N.V.

Type : Corporate Press Release

E-mail : ir@fugro.nl




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL