Kabelaars zouden van nieuwe energie (zonne) kunnen profiteren

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 26/10/2004 08:56
De kabelaars zouden wereldwijd van een nieuwe energie, de "zonne" energie kunnen profiteren en de olie kan dan op een mindere plaats komen.
In de woestijnen in Afrika en andere Zuid-Amerikaanse en andere warme landen zouden velden vol met zonne-energiecellen gezet kunnen worden. De omgezette zonne-energie zou via kabels naar de landen getransporteerd kunnen worden en zo zou het probleem van tekort energie opgelost kunnen worden.
Het vraagt natuurlijk een gezamelijke inspanning en overleg en dan zou je aan een soort OPEC op zonnegebied moeten denken.
De zonnewarmte gaat in die landen (warme) voor het grootste deel verloren en zo zouden ook nieuwe landbouwgebieden in de Sahara b.v. kunnen aangelegd worden.
Alleen zou het idee bij de landen zelf vandaan moeten komen, want anders zou het weer "het westerse" idee zijn. Er zou wereldwijd meer naar een eenheid gewerkt moeten worden, maar dat zal wel een "utopie" zijn.
Toch is het idee van de zonne-energie de oplossing van het tekort aan energie in de toekomst en heden.
De Oliemijen zouden dus de handen in elkaar moeten slaan met de kabelaars en producenten van zonnecellen en met de landen waar de zon eigenlijk voor "niets" schijnt.
Dan pas kan het energie probleem echt opgelost kunnen worden, geen oliepijleidingen, maar stroomleiding vanuit de Sahara en andere warme landen naar de productie/industrielanden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL