Draka vooruitzichten en doelstellingen voor 2008

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/03/2008 13:31
Draka heeft moeilijke jaren achter de rug, maar lijkt de weg naar boven weer stevig te pakken te hebben. Ook in deze roerige tijd weet Draka haar "mannetje" te staan. Draka kwam van hoog en is diep gevallen, daar lagen andere oorzaken aan ten grondslag, die weinig met de bedrijfsvoering te maken hadden. Na een herstel tot ruim EUR 40, hebben het sentiment, maar vooral de invloed van verkopen, in combinatie met Turbo's en Speeders, van grootaandeelhouders Fid Low Priced Stock Fund, die haar belang van de 7,5% terugbracht onder de 5% en ReachCapital Management, LLC die ook even boven de 5% zat en dat tegelijk aan het terugbrengen waren, is de koers sterk gedaald onder de EUR 20.
Terecht?
Lees de vooruitzichten en doelstellingen voor 2008 eens na.

Doelstellingen
In lijn met Draka’s strategische focus zijn voor 2008 de volgende doelstellingen geformuleerd.
• Verdere versterking van de sales & marketingorganisaties met nadruk op het
speciaalkabelsegment met als doel de autonome groei te stimuleren.
• Voortgaande investeringen in innovatie; niet alleen beperkt tot de introductie van nieuwe, innovatieve producten, maar gericht op de gehele ‘propositie’ voor de klant.
• Voortzetting van programma’s gericht op meer focus bij de productiefaciliteiten.
• Succesvolle afronding van het Triple S-project binnen Draka Comteq waarbij de verwachte, jaarlijkse kostenbesparingen van circa € 12 miljoen in 2008 zullen worden gerealiseerd. Dit impliceert additionele kostenbesparingen van € 7 miljoen ten opzichte van 2007. Daarnaast voorziet Draka vanaf 2008 extra kostenbesparingen van circa € 3 miljoen per jaar als gevolg van het samenvoegen van beide hoofdkantoren.
• Handhaving van de operationele werkkapitaalratio binnen de bandbreedte van 16-18% van de omzet.
• Het realiseren van een optimale vrije kasstroom. De normale investeringen in immateriële en materiële vaste activa zullen naar verwachting uitkomen op circa € 55 miljoen, ofwel in lijn met de afschrijvingen. Het deel van de investeringen voortvloeiende uit de twee speciale projecten voor de Rubber Cable divisie bedraagt in 2008 naar verwachting € 17 miljoen en komt bovenop de normale investeringen. De vrije kasstroom zal worden gebruikt ter
investering in interne/externe groei en/of om de rentedragende schulden verder te verlagen.

Vooruitzichten
Op basis van de laatste verwachte economische ontwikkelingen zal de industriële bedrijvigheid in de wereld licht toenemen in 2008 waarbij de mondiale kabelmarkt eveneens een geringe volumegroei zal laten zien. Op dit moment wordt aangenomen dat de groei zal uitkomen op 2-3%.
De prijzen van de grondstoffen koper, aluminium en polymeren die voor de kabelindustrie van belang zijn, zullen naar verwachting volatiel blijven in 2008.
Gegeven bovenstaande ontwikkelingen en het cyclische karakter van de kabelindustrie, is Draka gematigd positief voor 2008. Draka beschikt over een uitstekende uitgangspositie, zowel organisatorisch als qua marktpositie, om optimaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden in de markt. Draka ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

Wie zijn de belanghebbers in Draka?
Per 4 febr. j.l. ReachCapital Management, LLC 4,27% en 4,68% stemrecht
Per 6 nov. 2007 Fid Low Priced Stock Fund 4,55% en 4,99% stemrecht.
Per 23 juli 2007 Flint Holding (Fam.v. Vlissingen) 47,90% en 52,53% stemrecht.
Per 7 juni 2007 ING Groep N.V. 3,03% en 3,51% stemrecht.
Per 2 mei 2007 Global Opportunities (GO) Capital Asset Management B.V. 3,98% en 4,60% stemrecht.
Per 1 nov. 2006 Ducatus N.V. 5,33% en 2,01% stemrecht.
Per 1 nov. 2006 Fortis Utrecht N.V. 6,02% en 2,27% stemrecht.
Ook speelt de free float van ca. 20% ook een rol bij de koersvorming van Draka.
Plus de nieuwe producten en dan kunnen er grote uitslagen per dag zijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL