Draka nader bekeken en komt a.s. woensdag met update.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/11/2007 12:45

Draka hebben wij nader bekeken en heeft de laatste tijd een afstraffing voor wat gekregen? Dan kan jebest zeggen, het kan alleen maar weer opwaarts gaan.
D.D, 28 november 2006, dus haast 1 jaar geleden stond de koers van het aandeel EUR 19,33. Draka had moeilijke jaren achter de rug en in 2003/4 waren er partijen die het bedrijf ten gronde wilde brengen, de koers kwam uit op EUR 4,10. Daarna is er veel bij Draka gebeurd, o.a. de samenvoeging van onderdelen met Alcatel.
Een emissie op ruim EUR 10 en daarna is er hard gewerkt om het bedrijf weer op de rails te zetten en de winstgevendheid te verbeteren. Dat ging prima en de koers van het aandeel ging opwaarts en bereikte op 24 juli 2007 de koers van EUR 41,46
Daarna zijn er partijen in de markt gekomen om de koers te gaan drukken, vrijwel dagelijks kon je de computersystemen bezig zien, en de laatste tijd ging er haast dagelijks een halve tot 1 euro van de koers af. Terecht, dat zullen de resultaten a.s. woensdag duidelijk moeten maken.
Echter, de halfjaarcijfers van Draka op 31 augustus j.l. geven ons, over een slechte gang zaken bij Draka niet die indruk.
Hier nog even in het kort de hoofdpunten van het 1e halfjaar bericht;
- BEDRIJFSRESULTAAT MET 80% GESTEGEN TOT € 70,5 MILJOEN EN
- NETTORESULTAAT MEER DAN VERDUBBELD TOT € 39,6 MILJOEN
Vooruitzichten
Draka verwacht dat de mondiale kabelmarkt gedurende de tweede helft van 2007 een vergelijkbare ontwikkeling zal vertonen met die over de eerste zes maanden. De marktvraag zal naar verwachting met 4-5% toenemen. De prijzen van belangrijke grondstoffen (koper en polymeren) zullen naar verwachting volatiel blijven. Hebben een dalende trend ingezet (red. XEA.nl)
Gegeven deze marktomstandigheden verwacht Draka dat, onvoorziene omstandigheden
voorbehouden, het bedrijfsresultaat en nettoresultaat in de tweede jaarhelft ten minste gelijk zullen zijn aan die in de eerste zes maanden van dit jaar5.
5 = Exclusief incidentele posten.

Dus zouden we a.s. woensdag soort gelijke goede berichten moeten verwachten.
De bouw zit tegen, maar Draka leeft niet alleen van de bouw en heeft meerdere divisies en marktsegmenten t.w..
de Divisies,
Low-Voltage Cable, Transport, Elevator Products, Rubber Cable, Marine, Oil & Gas en Mobile Network Cable.
De Marktsegmenten,
Telecommunicatie, Datacommunicatie en Glasvezel.
De divisie Marine, Oli&Gas vertoont al jaren een bovengemiddelde groei en het resultaat van de 1e 6 maanden 2007 was meer dan een verdubbeling.

Dat er nu weer belangstelling voor dit aandeel op deze wel sterk verlaagde koers komt i.a.v. de cijfers a.s. woensdag, is meer dan begrijpelijk.
Ook de deelnemingen van Draka te Oman (OCI) en in China (YOFC) droegen goed bij aan de hogere resultaten van Draka.

Wij van de redactie zien de update dan ook met vertrouwen tegemoet, van a.s. woensdag.
De wpa over 2007 kan best eens naar de EUR 2,40 of iets meer gaan lopen en dan zit je op een k/w van ruim 9 op de huidige koers van klein EUR 22.

Bij een doorzetting van de positieve trend bij Draka, kunnen beleggers veel plezier aan dit aandeel gaan beleven, is onze verwachting.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL