Verslag van de AVA van Draka (beknopt).

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/05/2007 18:14
Om 14.30 uur opende de heer Fröhlich de vergaderingen deed dat op een deskundige wijze, strak en vaardig en soms wel eens wat te snel. Nam de gebruikelijke stukken door, aanwezig waren 27.547.711 aandelen, waarvan 23.970.692 met stemrecht. Totaal staan er 35.567.406 aandelen uit.
De heer Schulz nam het jaar 2006 door (in 't Engels) en zonder sheets, dat was jammer en dat ging eigenlijk te snel en door het ontbreken van sheets sprak 't niet tot de verbeelding. Na de wat mindere jaren bij Draka zat de vaart er bij Draka in 2006 goed in en dat zet ook door in 2007. Draka heeft de strategie aangehaald en er zijn in 2006 na de doelstelling van EUR 15 miljoen kostenbesparing nog eens 8,8 miljoen besparingen geweest. Het Triple S programma (Stop, Swap en Share- project werkt en werpt z'n vruchten af.
Er is een incidentele last genomen van EUR 32,9 miljoen en die is te verdelen in EUR 26,8 voor het Triple S programma en EUR 6,1 miljoen voor afwaarderingen en enkele kleinere andere zaken bij Draka Cableteq. Daar zullen in 2007 ca. 5 miljoen bespringen uit voortkomen en in de jaren erna ca. EUR 12 miljoen.
De marges bij Draka Comteq zijn nog (te) klein en was in 2006 gem. 0,9% en in het tweede halfjaar was die 1,3%. Dat geeft aan dat er een verbetering inzit en naar boven verder aantrekt.
De investeringen liggen al enkele jaren beneden de afschrijvingen en dat zal in 2007 ook zo zijn.Jaarlijks investeert Draka ca. 2-3% van de omzet in R&D. Dat doen we o.a. in nieuwe fabrieken/kantoren in nieuwe landen, waar Draka nog niet zit o.a. Brazilië Hong Kong en Singapore.
De bezettingsgraad is in Europa nu ca. 80-85% en dat was enkele jaren geleden nog 50-55% en elders is het erg goed die bezettingsgraad.
Er is een overcapaciteit in glasvezel, de vraag is ca. 80-85 miljoen kilometer en er kan gemaakt worden 120-130 miljoen kilometer, dus zetten wij daar de investeringen op een laag "pitje".
In China is de kwestie YOFC nog niet opgelost en hebben wij nog geen 51%. De Chinezen willen dat niet, Alcatel zal daarvoor een schade som betalen en die wordt jaarlijks in de balans verwerkt, de hoogte werd niet gezegd.
In de VS had Draka Verizon als klant gekregen en ook daar vroegen wij om de grootte en de duur van het contract, maar i.v.m. met geheimhouding ook hier geen verdere mededelingen. Ook was Draka bezig met een nieuw systeem (SAP), maar dat werd maar geleidelijk ingevoerd. Niet alles tegelijk.
Wat denkt u van de koperprijs en wat doet u eraan? Wij dekken die gelijk in, bij het verkrijgen van de order(s) en lopen daardoor weinig risico(s).De Holdingskosten waren hoger, naar die zullen dalen, daar Draka van de Lansstructuur naar de Divisie structuur is gegaan.
Het dividend werd op 37 cent p.a. vastgesteld, maar vergeten werd de betaalbaar stelling en de datum ervan. Zal morgen wel in de Courant staan.
De Heer Raskin vertrekt met vervroegd pensioen, is 17 jaar bij Draka werkzaam geweest en heeft een prima netwerk van klanten en contacten achtergelaten, daar bedankten voorzitter en wij (XEA.nl) hem voor, voor bewezen diensten.
De beloningen gingen er na enkele protesten ook door, met enkele onthoudingen.
Zo was een snelle vergadering erdoor en slot om ca. 16.20 de vergadering te Schiphol en kon ieder weer vertrekken.

Reactie XEA.nl
Draka heeft de wind goed in de rug en er liggen kansen. Draka biedt de beleggers ook kansen en ca. 72% zit in vaste handen, dus de spoeling is dun.

tijd 06.52 uur d.d. 12 mei 2007
Aanvulling,
gelukkig deed de CFO de heer Dorjee zijn presentatie in het Nederlands en met sheets.
Dividend Draka uit de adv. van 12 mei. 15 mei ex.dividend en 17 mei record-datum dividendgerechtigdheid.
18 mei betaalbaarstelling onder inh. van 15% div. belasting.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL