Draka 's jaarverslag gelezen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 06/05/2007 09:50
Wij hebben het verslag van Draka doorgenomen en het ziet er goed uit. De weg naar boven is duidelijk zichtbaar.
Draka levert "oplossingen zonder grenzen"!
De klanten van Draka zitten steeds meer wereldwijd en dus zullen zij (Draka) de grenzen over moeten, om hun klanten ook de juiste oplossingen en diensten te leveren.
Het vermogen om op elke locatie telkens weer de juiste oplossingen te kunnen bieden, vraagt om een uitgebreid en technologisch geavanceerd productportfolio en wereldwijde faciliteiten, maar ook om een nadrukkelijk lokale aanwezigheid.
Dat is waarmee Draka zich steeds sterker van haar concurrentie onderscheidt. Jammer dat de overleden ir F.H. Fentener van Vlissingen dit niet meer mee kan maken, deze duidelijk "swing"ten goed voor zijn Draka.
Maar zijn kinderen werken er aan mee en dat zal "hem" goed doen.
Want het jaar 2006 was voor Draka een goed jaar en konden de vruchten van de eerder genomen maatregels voor 't eerst geplukt worden.
Het dividend voorstel is EUR 0,37 p.a. en dat zien wij (red. XEA.nl) als een opening voor meer dividend voor de komende jaren.
Voor dit jaar gaat Draka uit van een operationeel resultaat van EUR 90 miljoen (excl. volume -, prijs -, en acquisitie - effecten). Inclusief het gecombineerde effect van volume, prijs en acquisities sinds de aankondiging van haar doelstellingen tot 31 dec. 2006 bedraagt dit circa EUR 115 miljoen.
Natuurlijk zijn er sterke en zwakke punten in de markt, zo ook kansen en bedreigingen, maar wij (red. XEA.nl) gaan er vanuit, dat Draka deze door haar kennis en ervaring van het management en personeel, in combinatie met haar klanten weet op te vangen.
De grondstofprijzen blijven een moeilijk in te schatten probleem, maar daar zit Draka niet alleen me, maar ook haar concurrenten.
Het jaar 2006 is dan ook het jaar van herstel geweest, waar Draka optimaal gebruik kon maken van de nieuwe divisionele organisatiestructuur.
Dit heeft geleid tot een directere aansturing van de organisatie, kortere rapportagelijnen en reductie van overlap.
Daarom gaat Draka door met o.a. haar succesvolle Stop, Swap & Share-project binnen Draka Comteq waarbij de verwachte, jaarlijkse kostenbesparingen van circa EUR 12 miljoen in 2008 zullen worden gerealiseerd. In dit jaar wordt een besparing van circa EUR 5 miljoen verwacht.
Ook is het doel, de operationele werkkapitaalratio beneden de 20% van de omzet te houden en voortzetting van programma's gericht op meer focus bij de productiefaciliteiten.
Doorgaan met investeringen in innovatie; niet alleen beperkt tot de introductie van nieuwe, innovatieve producten, maar gericht op de gehele "propositie" voor de klant.
Zo blijft geheel Draka in beweging en daar zullen de investeerders (lees beleggers) van kunnen profiteren.
De Grootaandeelhouders, o.a. Flint (Fam Fentener van Vlissingen) 37,1% ING Groep 12,4% Fidelity 7,5% Fortis Utrecht 6,0% Go Capital 5,5% en Ducatus N.V. 5,3% nemen al deel in het kapitaal van Draka, dus als kleine belegger zit je in een goed gezelschap. Per saldo blijft er een kleine "free-float" over.

De AVA is a.s. vrijdag 11 mei in Sheraton Amsterdam Airport Hotel te Schiphol om 14.30 uur.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL