DSM en Crucell bereiken nieuw record met PER.C6® technologie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/06/2008 08:22
DSM Biologics en Crucell melden vandaag een nieuwe doorbraak in de productie van IgG antistoffen met behulp van de PER.C6® technologie. Door gebruik te maken van de PER.C6® humane cellijn en de door DSM ontwikkelde XD(TM) technologie werd een recordopbrengst van ruim 27 gram per liter verkregen. In maart 2008 werd nog een opbrengst van 15 gram per liter gerapporteerd.

Met deze mijlpaal is een nieuwe standaard gezet voor de effectieve productie van eiwitten met behulp van gekweekte zoogdiercellen, een techniek waarbij de industrie tot nu toe kampte met lage opbrengsten en onstabiele platforms. Dit record overtreft de resultaten van alle andere productiesystemen, inclusief de vorige records die met de PER.C6® technologie werden bereikt.

Toepassing van de PER.C6® technologie zal een duidelijk effect hebben op de kostprijs van producten die op de markt zijn en zal leiden tot een verminderde noodzaak tot het doen van grote investeringen in een vroeg ontwikkelingsstadium. Een hogere opbrengst betekent kleinere fabrieken, lagere risico's van medicijnontwikkeling, betere benutting van productiefaciliteiten en een grotere kans op succes. Medicijnen die anders niet op de markt zouden komen vanwege de te hoge productiekosten kunnen nu wellicht toch worden gecommercialiseerd. Bovendien is de glycosylering van monoklonale antistoffen en eiwitten die met behulp van PER.C6® technologie zijn geproduceerd volledig menselijk.

Onderzoekers van het PERCIVIA PER.C6® ontwikkelingscentrum, een joint venture tussen DSM en Crucell, hebben aangetoond dat zij in staat zijn om op reproduceerbare wijze een recordhoeveelheid product te maken waarbij meer dan 95% van de kweekcellen overleeft en de productkwaliteit onverminderd hoog blijft. Dit resultaat werd behaald met gebruikmaking van een standaard bioreactor en een celkweekmedium dat commercieel verkrijgbaar is. Het resultaat van deze inspanningen is dat de gehele biotechnologische industrie nu kan beschikken over een betrouwbaar productieplatform waarmee op een eenvoudige en kostenefficiënte wijze grote hoeveelheden therapeutische eiwitten kunnen worden aangemaakt.

Marco Cacciuttolo, CEO en President van PERCIVIA, licht toe: "Dit nieuwe resultaat overtreft alle eerder gerapporteerde opbrengsten met zoogdiercelsystemen en is een duidelijk bewijs van de robuustheid en kracht van het PER.C6®-platform. We zijn vooral enthousiast over de gebruikersvriendelijkheid van het platform en zijn blij dat we dit aan onze licentiehouders kunnen aanbieden. We willen de productie van eiwitten voor de farmaceutische industrie op een hoger plan brengen."

Marcel Lubben, Vice President, Marketing, Sales and Business Development bij DSM Biologics, voegt daaraan toe: "Wij zijn heel blij met dit resultaat. Deze mijlpaal is in lijn met ons streven om een productieplatform met een zo groot mogelijke intrinsieke robuustheid aan te bieden en een zo hoog mogelijke kwaliteit te garanderen bij de bereiding van eiwitten. Wij nemen alleen genoegen met de best mogelijke kwaliteit in bereidingsprocessen, en die missie wordt ondersteund door het PER.C6® technologieplatform."


"Het PER.C6® Manufacturing Platform bewijst zich eens te meer als het meest robuuste systeem dat momenteel op de markt is, met een combinatie van gebruiksgemak en plug-and-play faciliteiten voor de belangrijkste functies, en bovendien geschikt voor alle standaardapparatuur zonder speciale optimaliseringsmaatregelen", stelt Martina Molsbergen, VP Business Development PER.C6® Licensing bij Crucell. "Bedrijven gaan in snel tempo over op de PER.C6® technologie als commercieel rendabel instrument voor eiwitbereiding. Bovendien vormen de kostprijsverlagingen die bedrijven met het PER.C6®-platform kunnen realiseren een goed tegenwicht tegen de risico's die samenhangen met de ontwikkeling van medicijnen."


De PER.C6® technologie
Het PER.C6® technologieplatform van Crucell en DSM is ontwikkeld voor grootschalige productie van biofarmaceutische producten zoals recombinante eiwitten, inclusief monoklonale antistoffen. De kracht van de PER.C6® technologie vergeleken met de traditionele productietechnologieën is gelegen in het zeer goede veiligheidsprofiel, de goede opschaalbaarheid en de hoge productiviteit onder serumvrije omstandigheden.

De XD(TM) technologie
De XD(TM) technologie is een door DSM ontwikkeld en geëxploiteerd systeem voor het verhogen van de opbrengst van systemen op basis van zoogdiercellen. "XD" staat voor 'extreme dichtheid'; met dit proces kan namelijk de celdichtheid in een bioreactor worden verhoogd om een maximale productiviteit te bereiken.

PERCIVIA
PERCIVIA PER.C6® Development Center, een joint venture tussen DSM en Crucell, ontwikkelt de PER.C6® humane cellijn als expressieplatform voor recombinante eiwitten. PERCIVIA biedt licentienemers van de PER.C6® technologie oplossingen voor de productie van eiwitten. PERCIVIA beschikt over moderne laboratoria met hooggekwalificeerde medewerkers. In deze laboratoria kunnen PER.C6® gebruikers hands-on kennismaken met onze technologie.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL