BAM NBM bouwt voort met HBG, door overname van HBG

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/06/2002 08:29
De grootste bouwer van Nederland wordt nog groter door de overname van HBG van het Spaanse Dragados. Of het de goedkeuring krijgt van de NMA is nog af te wachten.
BAM NBM betaalt nu EUR 715 miljoen, dat is EUR 21,10 p.a. HBG, als de winst uit bouw- en infra-activiteiten dit jaar hoger uitkomt dan EUR 100 miljoen, dan wordt de prijs opgetrokken naar 21,25 p.a. Dat is de prijs die Dragados zelf ook betaalde en komt de totale overname prijs op EUR 756 miljoen.
De overname van HBG gaat direct bijdrage aan de winst, zowel voor als na afschrijving goodwill.
De betaling zal eerst uit eigen middelen worden gedaan en met een overbruggingskrediet. Daarna zal BAM NBM alles op een rijtje gaat zetten en dan is alles mogelijk, te denken valt aan een aandelenemissie, maar convertibles en andere vormen kunnen ook uit de koker komen.

De aandelenemissie zal toch een druk op de koers en de winst per aandeel leggen, denken wij. De koek zal ruimer verdeeld moeten worden. Per ultimo 2001 stonden er 10.126.141 aandelen uit (winstgerechtigd), de nettowinst was in 2001 EUR 39,4 en dat was p.a. EUR 3,90 met een dividend van EUR 1,55 contant.
Gisteren was de koers EUR 23.04, dat is niet duur, een k/w van nog geen 6.
Een aandeel bij een dip kopen, alle bouwer zitten met een lage k/w., maar er blijven er zo weinig meer over.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL