BAM NBM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/03/2001 07:59
Bouwer BAM NBM heeft een goed jaar 2000 achter de rug en een bewogen jaar, de overname van NBM .
In het kort de cijfers:
Nettowinst van 29,1 miljoen euro + 49%
Stijging winst per aandeel 2,91 euro +41%
Dividend voorstel van 1,15 euro p.a. +40% (of een keuze).

Prognose voor het jaar 2001; uit gewone bedrijfsuitoefening een stijging van de nettowinst met 40%.
Door het goede resultaat 2000 is het eigenvermogen, rekeninghoudende met de nog te betalen dividend 2000, gestegen tot 92,9 miljoen euro (was 69,6 miljoen euro).
Dit zijn cijfers waar je mee thuis mag komen en dat deed Bestuursvoorzitter dhr. W. van Vonno ook. Hij zei dat het nieuwe jaar 2001 ook weer een bijzonder jaar zal worden, het verder inpassen van de overname NBM en hij keek toch ook met een schuin oog naar het overblijvende Amstelland.
Wij zouden het er graag bij hebben maar wij hebben op dit moment de financiele ruimte niet, maar wat niet is kan komen! Grote buitenlandse overnames hebben wij dus ook niet op de agenda staan. Het inpassen van NBM zal nog een hele klus worden, maar wij gaan er met z'n allen tegen aan. Onderdeel Wilma zal de grootste klus zijn en daar zal een reorganisatie worden doorgevoerd ter verhoging van de marge. Verder willen wij nog groter worden op de "renovatiemarkt", daar ligt een hoop werk te doen. Een "heel groot" probleem is en daar zit de hele bouw-branche mee, het aantrekken van "vaklieden" en speciaal metselaars. Er wordt al bij de calculatie rekening mee gehouden, maar toch blijft het een probleem en daar rollen dan weleens claims uit.
De vooruitzichten zijn goed en BAM NBM is ook ondergewaardeerd zoals meerdere smallcaps.
Een koopwaardig aandeel en BAM NBM heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 21 mei te Amsterdam.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL