BAM, Rijkswaterstaat en BAM bereiken financial close voor pps-project verbreding A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/10/2010 14:25
Utrecht/Bunnik, 1 oktober 2010 - De op 2 juli 2010 ondertekende opdracht van Rijkswaterstaat aan BAM voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud ('DBFM') van de verbreding van het spoedaanpakproject A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal is volgens planning op 23 september 2010 financieel ondertekend ('financial close'). Het project heeft voor BAM een waarde van circa € 260 miljoen. Met het behalen van de financial close is één van de voorwaarden voor de overdracht van het beheer van het areaal voor de komende 22 jaar ingevuld. De overdracht staat voor het einde van het jaar gepland.

Het project wordt uitgevoerd door het BAM-consortium Poort van Bunnik, waarin BAM PPP, BAM Wegen, BAM Civiel, BAM Infratechniek en BAM Infraconsult samenwerken. Naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden begin 2011 van start gaan en ruim twee jaar in beslag nemen. Mede door de relatief korte uitvoeringstijd slaagt BAM erin de overlast voor weggebruikers en de nabije omgeving aanmerkelijk te reduceren.

De financiering voor het project wordt verstrekt door een consortium van banken bestaande uit BTMU, DZ Bank, Fortis, KBC, KfW en EIB.

Als adviseurs zijn de volgende partijen betrokken bij dit project: KPMG Corporate Finance, De Brauw Blackstone Westbroek, Nauta Dutilh, Aon Risk Services, Clifford Chance, Mott MacDonald, Aon Global Risk Consulting en BDO. Aan de zijde van Rijkswaterstaat zijn PWC Advisory en Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn als adviseurs betrokken.

Spoedaanpak Wegen
Het project A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal is onderdeel van de Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt met deze spoedaanpak dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan. Elf van deze knelpunten liggen in de regio Utrecht. Met de Spoedaanpak wil Rijkswaterstaat de doorstroming verbeteren en de reistijd betrouwbaarder maken.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL