ASMI

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/06/2001 07:15
ASMI maakt een moeilijke periode door en met hen de hele branche. Het Bilthovense bedrijf is toeleverancier van de chipsindustrie en deze sector heeft last van uit- of afstel van orders.
Het is in die branche ook hollen of stilstaan, daarom geeft de koers ook een springend beeld. Het is een branche voor korte ritjes of je moet echt voor die branche voelen en zeggen; "ïk voel mij verbonden ermee". Als dit zo is moet u als belegger toch oppassen. Beleggen is toch op zijn tijd winst nemen. Vandaar ook de term; voor korte ritjes, want dividend wordt niet betaald. Het gaat dus alleen om groei en hierdoor "koersstijging" c.q. vermogensvermeerdering.
Eind maart kwam het bedrijf al met een winstwaarschuwing voor het hele jaar en nu met een kwartaal winstwaarschuwing.
Ons advies is dan ook; als u op winst zit zeker uitstappen en anders neem het (kleine) verlies en koop een bedrijf in een sector die nu beter ligt. De defensievere aandelen o.a drank en voeding, financiele is het overwegen waard. Bedenk wel; eten en gedronken moet er altijd worden.
Uitstappen uit; ASMI, ASML en Besi zou op dit moment ons advies zijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL